Mobbeofre ender tit som arbejdsløse

22. jan 2014, 07:00
Mobbeofre og misbrugte unge ender ofte som arbejdsløse, viser ny undersøgelse.

Mobning og misbrug har ikke kun konsekvenser i den periode, hvor det sker. Senere i livet vil ofrene nemlig have svært ved at begå sig på arbejdsmarkedet, skriver videnskab.dk.

Ph.D.-studerende Ida Frugård Strøm har i otte år fulgt en gruppe unge fra de var 15 år og til nu, hvor de er 23 år. Og resultatet er, at de 15-årige, der er er blevet udsat for vold og misbrug har dobbelt så stor tilbøjelighed til at være arbejdsløs end dem, der ikke har været udsat for vold og misbrug.

Den farlige glidebane begynder i skolen

- En mulig forklaring er, at det at blive udsat for vold, seksuelt misbrug og mobning påvirker den mentale sundhed og evnen til at lære, så de udsatte præsterer dårligt i skolen, udvikler problematisk adfærd eller forlader skolen for tidligt. Alt dette medvirker, at personen ikke tilegner sig færdigheder, som er nødvendige på arbejdspladsen, siger Ph.D. Ida Frugård Strøm.

I alt har næsten 12.000 deltaget i undersøgelsen, og 80 procent havde ikke modtaget nogen form for sociale ydelser og arbejdede eller studerede, da de var 23 år gamle.

Kilde: videnskab.dk