To 17-årige drenge blev tirsdag dømt ved Retten i Aarhus for et groft voldeligt overfald på en tilfældig 41-mand. Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Mishandling: Drenge overdængede voldsoffer med urin

9. jan, 07:35
De to 17-årige drenge har tidligere været på kant med loven.

Et tilfældigt møde med to 17-årige drenge blev en skelsættende oplevelse for 41-årig mand. De to unge drenge er dømt for et umotiveret overfald på manden, som fandt sted den 11. juli 2019. Gerningsmændende blev tirsdag ved Retten i Aarhus henholdsvis idømt et års fængsel og et år og to måneders fængsels, skriver eb.dk.    

LÆS OGSÅ: Uddannelse - SF vil stoppe tårnhøje adgangskrav

Ved overfaldet trængte de den 41-årige mand op i krog og sparkede ham. Herefter blev manden stukket i skinnebenet med en kartoffelkniv af den ene gerningsmand, mens den anden tissede på hans ryg. Manden forsøgte uden held at flygte, og i stedet truede drengene ham med en skruetrækker til at lægge sig under en tændt vandhane med bukserne trukket ned. 

Hos Østjyllands Politi forklarer senioranklager Jakob Beyer, at han aldrig har oplevet en lignende sag med så unge drenge. 

- Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald mod en forsvarsløs person ved højlys dag, siger han til eb.dk.

Selve overfaldet optog drengene på deres telefoner. Optagelserne er blevet brugt som bevismateriale under retssagen. 

- Det var i forbindelse med et andet forhold, at den ene dreng blev varetægsfængslet. Derfor tjekkede vi hans telefon, hvor vi fandt videoen af det grove overfald. Det medførte, at vi kunne identificere den medskyldige, fortæller senioranklageren.

Det er dog langt fra første gang, at de to gerningsmænd har været i politiets søgelys. Den yngste er tidligere dømt for et andet voldeligt overfald, overtrædelse af færdselsloven og for røveri. I forbindelse med sagen, blev den ældste også dømt for fem tilfælde af vidnetrusler, trusler og fornærmelig tiltale mod nogle medarbejdere på institutioner, han har været anbragt på.

LÆS OGSÅ: Kommissær garanterer - Dansk model er urørlig