Mirakel! Mikkel fik læreplads efter 150 skud

28. okt 2013, 11:32
Mikkel Thomasen søgte forgæves 150 lærepladser. Først efter en annonce i lokalavisen var der bid.

Mikkel Thomasen fra Roskilde er en af de tusindvis af unge, der har svært ved at finde en praktikplads.

Han nåede at søge 150 lærepladser forgæves. Det var først, da han indrykkede en annonce i den lokale avis, at det lykkedes ham at få en aftale i hus, skriver Roskilde Avis.

”Jeg sendte en masse ansøgninger og kørte landet tyndt for at finde et sted, der ville tage mig i lære, men de fleste steder nåede jeg knap indenfor døren, før de sagde nej,” fortæller Mikkel Thomasen til lokalavisen.

”I alt nåede jeg vel at henvende mig 150 steder, og det var pisseirriterende hele tiden at blive afvist,” siger Mikkel Thomasen, der har bestået grundforløbet på automekaniker-uddannelsen.

Efter de mange forgæves ansøgninger indrykkede han en annonce i Roskilde Avis. Den blev spottet af blandt andre H. J. Auto i Roskilde, hvor han nu er ansat som lærling.

”Hvis man er villig til at bruge penge og kræfter på at indrykke en annonce på bagsiden af Roskilde Avis, synes jeg, det viser, at man brænder for sin uddannelse,” siger mesteren Henrik Johansen.

”Det var rigtig godt at se nogen tænke anderledes, og jeg tror virkelig, at eleverne skal være bedre til at tænke i nye baner, hvis de vil sikre sig lærepladser, når markedet er så presset, som det er,” siger han til lokalavisen.

Kilde: Roskilde Avis