Ministerium ignorerede egen vurdering af regler

19. jul 2008
Integrationsministeriet har ignoreret et notat, der vurderer, at studerende og selvforsørgende formentlig har ret til familiesammenføring med udenlandske ægtefæller under 24 år.

Studerende og selvforsørgende danskere har siden 2004 været afskåret fra at få en udenlandsk ægtefælle under 24 år til Danmark.

Det sker, selvom Integrationsministeriet i 2004 selv vurderede, at EF-domstolen - hvis det kom til en sag - formentlig ville nå frem til, at de nævnte grupper har ret til at få deres ægtefælle til Danmark, fordi de er omfattet af retten til at færdes og opholde sig frit i EU-landene, skriver Berlingske Tidende.

Alligevel har Integrationsministeriet administreret reglerne efter de strammere danske regler.

Det viser et notat fra Integrationsministeriet, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De seneste uger har Berlingske Tidende i en række artikler beskrevet, hvordan danskere ikke er blevet oplyst korrekt af Udlændingeservice i sager om familiesammenføring.

Det har ført til, at Ombudsmanden vil undersøge sagen, og De Radikale mener, at de nye oplysninger bør tages med i Ombudsmandens undersøgelse.

- Det er hverken fair eller acceptabelt, at man i den grad fejlfortolker reglerne for at opnå egne politiske mål, siger næstformanden i den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, til avisen.

faktaboks