Peter Hummelgaard (S) kræver en ny redegørelse fra Haderslev Kommune. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Minister utilfreds med kommune: Jeres plan er ulovlig

29. nov 2019, 15:46
Haderslev Kommune er blevet bedt om at sende en redegørelse til beskæftigelsesministeren, fordi den vil spare 10 millioner kroner udelukkende på at give færre førtidspensioner, ressourceforløb og fleksjob. Den redegørelse har ministeren nu fået, men han er stadig ikke tilfreds.

Da Haderslev Kommune i august vedtog en række besparelser på i alt 10 millioner kroner alene ved at give færre personer førtidspension, ressourceforløb og fleksjob, var det ulovligt, mente beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Derfor formulerede han i oktober et brev til kommunen, hvor han bad om en redegørelse.

LÆS OGSÅ: Naser Khader - Mange på kontanthjælp er for magelige

Den fik han så i sidste uge i form af et kort brev, hvori kommunen skriver, at de overholder lovgivningen. Det skriver NB- Beskæftigelse.

Der var i alt fem kritikpunkter i brevet fra ministeren. Blandt andet vedtog kommunen, at borgere i kommunen skulle igennem et seks måneders forløb i en virksomhed inden tilkendelse af fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension.

”Det vil være i strid med loven”, skrev ministeren direkte. Kommunen skrev, at det ikke var et krav, men et tilbud. Ministeren har derfor  bedt kommunen om at fjerne denne uklarhed.

LÆS OGSÅ: Chauffører protesterer over kæmpebøder - "Det er urimeligt"

Kommunen vedtog i august også, at Jobcentret “i højere grad (skal) anvende en fortolkning af lovgivningen til at afvise sager, end tilfældet er i dag. Sagerne kan for eksempel være nyansøgninger om kontanthjælp". Her minder ministeren om, at hvis man har ret til kontanthjælp, så skal man have det. 

Peter Hummelgaard kræver nu en ny redegørelse fra Haderslev Kommune inden d. 9. december.