Minister vil slå hårdere ned på sort arbejde

22. jun 2010
Sort arbejde er stadig en folkesport, afslører ny rapport. Minister kræver handling af Skat.

Sort arbejde er så udbredt i Danmark, at vi i gennemsnit arbejder en uge sort om året. Og det er, som det plejer at være, for der er ikke kommet mindre sort arbejde i de sidste femten år, konkluderede Rockwoolfondens Forsknings Enhed på et pressemøde i dag.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) erkendte på pressemødet, at staten går glip af mange penge, der ellers kan gå til at sætte skoler i stand eller flere hænder i ældreplejen.

Han vil nu kræve, at Skat sætter flere folk af til at bekæmpe det sorte arbejde.

"Vi skal have flere ressourcer til, at Skat kan kontrollere de områder, hvor vi ved der er noget at hente," sagde ministeren.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Græske tilstande

Forleden var Troels Lund Poulsen med Skat på kontrolbesøg på Strandvejen nord for København. Her hentede de 12 millioner på en enkelt dag. Så der er mange penge at hente, påpegede han.

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup kritiserede på mødet, at regeringen - som i Grækenland - har skåret ned på Skat, så der er færre til at kontrollere snyd og sort arbejde.

"Det har svækket kontrollen med skattesnyd. Sort arbejde er et reelt og stort problem, som der skal gøres noget ved," sagde Nick Hækkerup.

Taskforce

De to blev dog enige om en ting. Der er brug for at skelne mellem det milde og det grove sorte arbejde: Der er stor forskel på, når naboen datter serverer til konfirmationen, og når mureren sætter en ny trappe op på vennens villa.

Derfor nedsætter skatteministeren nu en "taskforce", der i de næste tre måneder skal finde løsninger til at komme det sorte arbejde til livs.