Minister vil modernisere rejsegaranti

29. okt 2008
Lene Espersen vil i samarbejde med EU forsøge at gøre noget for flypassagerer, der bliver fanget af flykrak.

Sterling-kunder, der har mistet deres penge efter flyselskabets onsdag gik konkurs, får ikke deres penge igen.

Men Økonomi- og Erhvervsminister, Lene Espersen (K), melder nu ud, at Rejsegarantifonden i fremtiden kan komme til at dække flypassagerer, ligesom den i dag dække rejsegæster, der har købt deres rejse gennem et rejsebureau.

"Jeg vil se på, hvordan vi kan gøre systemet mere fleksibelt og lave et system der dækker kunderne bedre," siger ministeren.

Samtidig fortæller hun, at der på EU-plan er gang i initiativer, der skal sikre, at flypassagerer ikke mister deres penge, når selskaber går ned.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"EU-systemet er i gang med at se på det direktiv, der er på området, i en erkendelse af at folks rejsevaner har ændret sig. Rigtig mange mennesker booker selv deres rejser udenom rejsebureauerne," lyder det fra Espersen.

Konkret vil Lene Espersen nu klarlægge, hvordan det går med EU's arbejde. Men Folketingets partier vil dog også blive hørt for at finde en løsning på den forældede Rejsegarantifond.

Et flertal Folketinget har tidligere i dag gjort det klart, at de gerne ser Rejsegarantifonden gjort gældende for flyrejsende.

-Newspaq

faktaboks