Minister vil have EM i fodbold til Danmark

8. aug 2008
Kulturminister Brian Mikkelsen K mener, at Danmark skal forsøge at blive vært for EM i fodbold. DBU er glad for udmeldingen, men organisationen advarer samtidig om, at det kan blive svært at få lov.

Dansk Boldspil Union (DBU) skal forsøge at få EM i fodbold til Danmark, lyder budskabet fra kulturminister Brian Mikkelsen. Det skal ske i samarbejde med de andre nordiske lande, og regeringen er klar til at støtte arrangementet.

- Jeg håber på, at de nordiske lande vil stå sammen, så vi kan søge om EM i fodbold sammen med Norge og Sverige, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

DBU: Det bliver svært

- Vi er meget begejstrede for at regeringen viser interesse for at få verdens tredje største sportsbegivenhed til Danmark. Regeringens støtte er afgørende, også økonomisk, siger DBU's kommunikationschef, Lars Berendt.

Han er dog ikke sikker på, at Danmark og de andre nordiske lande kan få lov til at holde arrangementet sammen. Den europæiske fodboldorganisation UEFA, der vælger EM-værterne, er nemlig skeptisk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det bliver svært, for vi har fået en klar indikation fra UEFA om, at man ikke er klar til at dele værtskabet mellem mere end to lande. Men vi vil selvfølgelig forsøge at overtale dem, siger han.

faktaboks