20200821-134650-L-1920x1920we
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Philip Davali / Scanpix

Minister om nej til seniorpension: Kommuner skal vejlede ordentligt

3. sep 2020, 06:00
Nej til seniorpension skyldes ofte dårlig vejledning, siger kommune.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sender en opfordring til kommunerne om at give borgerne tilstrækkelig vejledning om betingelserne for seniorpension.

Det sker efter, at A4 Medier kan fortælle, at der er store forskelle på, hvor ofte borgere får tilkendt seniorpension. En af de kommuner, hvor færrest får godkendt seniorpension, er Københavns Kommune, hvor 81 pct. af ansøgerne bliver godkendt.

Læs også: Københavns Kommune giver ofte nedslidte nej til seniorpension: Nærigt

Ministeren mener ikke, han har grundlag til at konkludere på, hvorfor kommunen ligger i bunden, når det kommer til tildelte seniorpensioner. 

- Men jeg hæfter mig ved, at Københavns Kommune vil gøre en ekstra indsats for at sikre den rette vejledning af borgerne. Vi ved jo, at den hyppigste årsag til afslag på seniorpension er, at borgeren ikke har haft den krævede tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt, at kommunerne vejleder borgerne tilstrækkeligt om betingelserne for seniorpension, skriver Peter Hummelgaard i et skriftligt svar til A4 Arbejdsliv.

- Seniorpension er sammen med retten til tidlig pension en vigtig del af hjælpen til de nedslidte. Derfor skal vi selvfølgelig sikre, at ordningen fungerer efter hensigten i hele landet, skriver ministeren videre.

'Vil stramme op'

Ifølge Cecilie Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, skyldes det høje antal afslag på seniorpension mangelfuld vejledning.

Hun vil derfor bede sin forvaltning om "at stramme op", siger borgmesteren til A4 Medier. 

Opgørelsen stammer fra Beskæftigelsesministeriet og viser samtidig, at samtlige ansøgere i kommuner som Næstved, Svendborg og Herning har fået ja til seniorpension.