Nick Hækkerup har en stor opgave foran sig med at få taget hånd om et meget stort antal henlagte politisager. Foto: Ida Guldbaek Arentsen / Ritzau Scanpix

Minister om henlagte politisager: "Jeg er bekymret"

5. dec 2019, 13:25
I løbet af oktober har politiet valgt at stoppe efterforskningen af i alt 18.078 sager. Det vækker bekymring hos justitsminister Nick Hækkerup (S).

18.078 sager er blevet henlagt af politiet alene i oktober. Det vækker bekymring hos justitsminister Nick Hækkerup (S), som onsdag skulle stå skoleret for Folketingets medlemmer, da de stillede spørgsmål til ministeren, skriver bt.dk.     

B.T. har gennem aktindsigter hos Rigspolitiet og Rigsadvokaten løftet sløret for, hvor mange anmeldte sager, politiet har henlagt om indbrud, tyveri og andre former for kriminalitet, der ikke anses som direkte personfarlig. Og de 18.078 droppede sager svarer til en stigning på 2.116 sager i forhold til september måned.

Både på den røde og blå fløj er der udbredt forargelse over antallet af henlagte sager. Politikere fra begge fløje betegnede det som "en skidt udvikling", "dybt bekymrende" og "fuldstændig utilfredsstillende".    

LÆS OGSÅ: Kommunen nægtede Hans nyt seniorjob: Nu får han 400.000 kroner i erstatning

Ministeren lagde heller ikke fingrene imellem, da han skulle tage stilling til spørgsmål om sagen fra Folketingets øvrige partier. 

- Jeg er bekymret for de mange henlæggelser. Ligesom jeg også er bekymret over, at sagsbunkerne vokser, og sagsbehandlingstiderne stiger både hos politiet og anklagemyndigheden, siger han ifølge bt.dk. 

Ifølge Nick Hækkerup består problemet i, at både politi og domstole er spændt til bristepunktet. Det betyder, at ofre for forbrydelser ikke får en ordentlig og hurtig behandling i retsvæsenet. Og ministeren erkender, at han har en stor opgave liggende på sit skrivebord. 

- Hvis man skal se på, hvad der er den aller største opgave, der ligger på mit bord, så vil det her være kandidat til det, og det skal der gøres noget ved, siger han.

LÆS OGSÅ: Løkke sælger villa: Elendigt tag og ulovlig el