Minister kritiserer ulovlig registrering

10. nov 2011, 11:14
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen S tager afstand fra de kommuner, der ulovligt har registreret syge borgeres politiske aktivitet.

Svendborg og Silkeborg kommuner får nu også kritik fra beskæftigelsesministeren for, at de i flere sager registrerede sygemeldte borgeres politiske aktivitet.

”Jeg tager klart afstand fra, at jobcentre registrerer oplysninger om borgernes politiske aktiviteter i ressourceprofilerne,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i et svar til Folketinget.

Sagen begyndte, da det kom frem, at både Svendborg og Silkeborg kommuner havde registreret, at sygemeldte borgere havde deltaget i demonstrationer mod kommunens sagsbehandling i borgernes ressourceprofiler.Det må kommunerne ikke, påpeger ministeren.

”Jobcentrene skal naturligvis overholde reglerne,” siger Mette Frederiksen.

Udmeldingen fra ministeren kommer, efter at Enhedslisten har afkrævet hende et svar.

Minister: Intet behov for undersøgelse

Efter at den ulovlige praksis blev afsløret, har begge kommuner sadlet om.

Derfor ser Mette Frederiksen ingen grund til at foretage sig yderligere.

”Jeg har forstået, at der er ændret praksis i begge kommuner. Jeg finder derfor som udgangspunkt ikke behov for at iværksætte undersøgelser eller tiltag over for alle landet jobcentre,” siger ministeren i sit svar til Folketinget.

Også Folketingets Ombudsmand har interesseret sig for sagen, men har ikke foretaget sig andet end at indhente en redegørelse fra Svendborg Kommune.

Det er ifølge persondataloven forbudt for offentlige myndigheder at registrere borgeres politiske aktivitet.