Minister kræver svar i kræftsag

25. sep 2008
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen beder Region Hovedstaden om en redegørelse for Rigshospitalets behandling af patienter med lungehindekræft.Det sker på baggrund af et dokumentarprogram på Danmarks Radio, der i aftes satte spørgsmålstegn ved den medicin patienterne får.

"Jeg vil have alle forhold i sagen belyst og har til det formål bedt Region Hovedstaden som ansvarlig myndighed om en grundig redegørelse for sagen," siger Sundhedsministeren ifølge DR.

SF og Enhedslisten har kaldt Jakob Axel Nielsen i samråd om sagen – mens Socialdemokraterne har stillet spørgsmål til ministeren.

Ifølge DR-dokumentaren, "Når lægen ved bedst”, har lægerne givet patienter med lungehindekræft forsøgsmedicin i stedet for godkendt medicin.

Op imod 300 patienter blev ikke tilbudt kemoterapi med stoffet Alimta, som skulle være den eneste godkendte kur. Lægerne har i stedet givet behandling med stoffet Vinorelbine – det er en forsøgsmedicin, hvis virkning ikke er dokumenteret.

Rigshospitalet afviser kritikken. Lægelig direktør, Jannik Hilsted, beklager, hvis udsendelsen unødigt og grundløst skaber ængstelse hos patienterne.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her