- Vores system skal være så finmasket, at vi kan lukke med nålestiksmæssig præcision de steder, hvor smitten er, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Minister klar til at lukke lokalsamfund ned

25. jun, 09:13
Regeringen er klar til at lukke enkelte kommuner eller regioner ned over sommeren, hvis det bliver nødvendigt, fortæller sundhedsministeren.

Sundhedsmyndighederne gør klar til at kunne lukke lokale områder i Danmark ned i løbet af sommeren, hvis der sker en stor stigning i antallet af coronatilfælde.

Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et interview  i talkshowet 'Lippert' på TV 2 News.

- Det kan være Nordjylland - en region. Det kan være en kommune. Det kan være et plejecenter, hvor der sker noget, som myndighederne har fokus på, siger ministeren i programmet. 

Magnus Heunicke forventer, at coronatallet vil stige, nu hvor samfundet er lukket op, og mange tager lidt lettere på forholdsreglerne.

Myndighederne vil dog gerne undgå at skulle lukke hele landet ned igen, og derfor forventer man at følge en model, som ligner den  i Tyskland, hvor blandt andet kæmper med et udbrud i Gütersloh-området i regionen Nordrhein-Westfalen. Her har et udbrud på et lokalt slagteri betydet, at man har isoleret boligblokke bag politiafspærringer og givet beboere forbud mod at forlade deres hjem i to uger.

- Vores system skal være så finmasket, at vi kan lukke med nålestiksmæssig præcision de steder, hvor smitten er, siger Magnus Heunicke i programmet 'Lippert'.