Trine Bramsen (S) og Mai Mercado (K) endte i et verbalt slagsmål. Foto: Ida Marie Odgaard og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Minister og S-profil i skænderi: "Jeg er bare mor"

15. maj 2019
Mai Mercado (K) og Trine Bramsen (S) er åbenlyst uenige, om der kan dispenseres nu og her ved bosteders lov til låse dørene til en beboers bolig.

Det udviklede sig til skænderi mellem socialminister Mai Mercado (K) og Socialdemokratiets Trine Bramsen, da de to politikere var på besøg på et bosted på Fyn. Det skriver Fyens.dk. 

Trine Bramsen (S) stikker en mor til en hjerneskadet og voldsomt udadreagerende 22-årig søn blår i øjenene, når hun lover, at der hurtigt kan gøres noget ved bosteders lov til låse dørene til en beboers bolig permanent, hvis vedkommende er til fare for sig selv og andre.

LÆS OGSÅ: Chok-måling: DF får kæmpe lussing af vælgerne

Det sagde Mai Mercado, da de to politikeres valgkamp fandt vej til bostedet Vestbo i Middelfart.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Her mødtes de med den temmeligt frustrerede og bange Dorte Høj Jensen. Hun er mor til 22-årige Jonas, og vurderer, at det er decideret livsfarligt, at sønnen kan bevæge sig frit omkring.

Flere hundrede gange om dagen sparker, slår, bider eller på andre måder gør Jonas skade på folk omkring ham. Hun siger til Fyens Stiftstidende, at hun er bange for, at når sønnen finder ud af, at døren rent faktisk ikke er låst, "så går det helt galt".

Mundhuggeri

Forud for beskyldningen er de to politikere verbalt røget i totterne på hinanden i en diskussion om, hvorfor det i vinters ikke var muligt at lave en dispensationsordning i forhold til aflåsning af døre.

Mai Mercado sagde til Trine Bramsen, at hun lagde et løsningsforslag på bordet, men fik ikke opbakning. Til det svarede Trine Bramsen, at der er opbakning, men at det forslag, som Mai Mercado lagde frem, ikke var det, som hun havde fået mandat til.

Og mens Trine Bramsen mener at der kan handles nu, mener Mai Mercado at en løsning først kan komme til oktober. Det kommer bag på Dorte Høj Jensen:

- Jeg synes, man af og til hører om noget i medierne, hvor man tænker: Det er godt nok skidt. Og så sker der noget hurtigt. Så jeg kan ikke forstå, at der ikke skulle være en kattelem, som man kan gøre brug af. Men jeg er heller ikke politiker, jeg er bare mor.

Det fik Trine Bramsen til at mene, at systemet umuligt kan være så rigidt. Hun lover, at hvis Socialdemokratiet overtager Socialministeriet, "så vil vi rode alle skuffer igennem ...".

- Det, du gør lige nu, er, at du stikker Dorte blår i øjnene. Du lover hende noget, som ikke kan lade sig gøre. Det er du velkommen til, for vi står midt i en valgkamp, men hvis der sidder en socialdemokrat i Socialministeriet, når det bliver oktober, så kommer jeg til at sidde i Folketingssalen og kigge over på dig. Og jeg tror ikke på, at der vil være kommet en løsning, sagde Mai Mercado.