Operation Dagsværk: Minister hyrer 19årig spindoktor for en dag

8. nov 2011
Udviklingsminister Christian Friis Bach R har hyret 19årige Stephanie Mortensen fra Skive som spindoktor på Operation Dagsværkdagen.

For 19-årige Stephanie Mortensen fra Skive bliver årets Operation Dagsværk-dag noget helt særligt. Hun er blevet hyret som spindoktor for udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

”Jeg er vildt glad og spændt. Jeg tror, det bliver en sjov og lærerig dag,” siger Stephanie Mortensen.

Ministeren har hyret den 19-årige gymnasieelev som led i det årligt tilbagevendende Operation Dagsværk, hvor gymnasieelever over hele landet bruger dagen på at arbejde og tjene penge til Operation Dagsværks projekt. I år går pengene til oprindelig folks rettigheder i Perus regnskov.

”Det er fedt, at alle hyrer dagsværkere, hvad enten det er virksomheder, private eller en minister. Nu har vi også regeringens opbakning,” siger Stephanie Mortensen, der går i 3.g på Skive Gymnasium og HF, hvor hun også er en af tovholderne bag årets Operation Dagsværk.

Minister: Et fantastisk projekt

Udviklingsminister Christian Friis Bach er glad for at støtte Operation Dagsværk.

”Operation Dagsværk er et fantastisk projekt. Det engagerer mange unge mennesker i Danmark og gør en forskel ude i verden, i år i Peru,” siger Christian Friis Bach til Avisen.dk.

Ministeren har endnu ikke fået ansat en spindoktor, så Stephanie Mortensen kommer meget belejligt.

”Hun skal hjælpe mig med, hvordan man bedst kan fortælle om kampen mod fattigdom. Det handler om at fortælle historierne på en god måde, så den brede offentlighed kan forstå det,” siger ministeren og tilføjer:

”Jeg glæder mig meget til det. Hun kan udfordre mig med sit engagement og sin drivkraft. Jeg håber, det kan påvirke vores arbejde i ministeriet.”

Bag om de politiske processer

Dagen igennem skal Stephanie Mortensen følge ministeren.

Blandt andet skal hun ledsage ministeren til en fotoudstilling på Københavns Rådhus og holde frokostmøde med Danidas styrelse om en række Danida-bevillinger. Ud på eftermiddagen skal Stephanie Mortensen sammen med ministeren besøge Operation Dagsværks kontor i Studiestræde.

”Jeg glæder mig til at komme bag om de politiske processer, høre ministerens tanker om udviklingsarbejde og selv være med til at påvirke det,” siger Stephanie Mortensen.

Normalt tjener en dagsværker 300 kroner for fem timers arbejde. Stephanie Mortensens dag bliver nogle timer længere, og derfor betaler Udenrigsministeriet 500 kroner til Operation Dagsværk for Stephanie Mortensens arbejdskraft. Udviklingsministeren bidrager selv med yderligere 500 kroner oveni hatten.

Christian Friis Bach har desuden ansat journalist Thomas Hundsbæk som spindoktor fra på fredag.

Fakta

Operation Dagsværk er en oplysnings- og solidaritetsorganisation for danske gymnasieelever.

Hvert efterår afholder organisationen en dagsværk-dag, hvor op mod 25.000 gymnasieelever i år forventes at deltage.

Hver elev skal arbejde mindst fem timer og tjene mindst 300 kroner.

Pengene går til et udviklingsprojekt, der i år er rettet mod oprindelige folks rettigheder i Perus regnskov.

Sidste år tjente Operation Dagsværk 6,5 millioner kroner til Burma.

Operation Dagsværk 2011