Magnus Heunicke (S) vil gøre det nemmere for landets ældre at se deres nærmeste. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Minister frygter smittebomber: - En tragedie

25. apr 2020, 10:43
De ældre i samfundet skal have bedre muligheder for at mødes med deres børn og børnebørn, lyder det fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Det skal være nemmere for landets ældre at mødes med deres nærmeste familie. Sådan lyder udmeldingen fra den socialdemokratiske sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et interview med B.T.

LÆS OGSÅ: Frakørsel spærret efter drab på teenager

- Vi skal have gjort noget for de ældre, der reelt har været isoleret i lang tid. Det er en tragedie, og det berører mig dybt. Sundhedsstyrelsen har haft møder med Ældre Sagen og FOA for at finde ud af, hvad man konkret kan gøre. Vi skal sikre bedre muligheder. Kan man sætte noget plexiglas op, bruge værnemidler, bruge udendørs arealer, siger ministeren og tilføjer:

- Men samtidig er det meget vigtigt, at vi forhindrer smittebomber på plejehjemmene. Når først smitten er etableret på et plejehjem, så breder det sig. Og det er udsatte mennesker. Det vil vi også gerne diskutere med de andre partier. 

Magnus Heunicke forklarer også, at han har været i tæt kontakt med statsministeren under corona-krisen. 

- Mette og jeg taler og skriver sammen hver dag og har gjort det i flere måneder. Jeg fokuserer på corona-krisen i hver eneste vågne time, også i weekender og påsken. Jeg fokuserer 100 procent på det. Og der er fuldkommen afregning hver dag, siger han.

I alt er 403 døde med coronavirus i Danmark, og knap en tredjedel - helt præcist 133 - er plejehjemsbeboere ifølge en ny rapport fra Statens Serum Institut.

LÆS OGSÅ: Besøg på botilbud - kommuner efterlyser retningslinjer