Mindre vold mod personalet på Metroen

3. nov 2008
Det kan godt lade sig gøre at dæmme op for sure passagerers vold og chikane mod togpersonalet. Det viser erfaringer fra Metroen.

De seneste tal fra Metro Service A/S viser, at en målrettet forebyggende indsats har medført et fald i antallet af overfald på over 20 procent i løbet af de seneste ti måneder.

Togpersonale og buschauffører må ellers dagligt lægge krop og sjæl til både øretæver og grimme tilråb - alt for ofte fastslår Arbejdstilsynet i en ny rapport.

Tilsynet har undersøgt 110 danske virksomheder, der har med persontransport at gøre. 51 af dem har fået en gul smiley og et påbud om at rette op på et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Hovedparten af sagerne handler om medarbejdere, der bliver udsat for chikane og trusler om vold.

Blandt andet er tilsynet ikke helt tilfreds med tilstandene for personalet på DSB S-tog. Her klager mange af medarbejderne over et belastende arbejdsmiljø.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Metro Service har derimod fået en grøn smiley og en fremhævelse af et højt forebyggelsesniveau og et godt sikkerhedsarbejde, fortæller HR-manager Thuri Didriksen til Nyhedsbureauet Newspaq.

"For det første har vi jo en førerløs Metro her i København og det betyder, at vi har en vældig god overvågning. Det er med til at skabe en stor tryghed blandt medarbejderne. Derudover gør vi meget ud af at uddanne og træne personalet til at nedtrappe konflikter i stedet for at optrappe dem," forklarer hun.

Metro Service oplever dog trods den positive udvikling omkring et par sager om vold og chikane om måneden.

-Newspaq

faktaboks