Omlægningen kommer til at svare til Jylland og Fyn, hvor man i knap to år har kørt med samme model. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Mimrekortet forsvinder: Her er de nye rabatter

11. jan, 13:35
Knap 12 procent af de 65-årige, som bruger offentlig transport i hovedstadsområdet, vil blive ramt af prisstigninger på over 50 procent.

Hovedstadsområdets tremåneders pensionistkort - også kendt som mimrekortet - forsvinder til juni og erstattes med rabatter, skriver TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Salgschef tiltalt i historisk svindelsag

I et notat til Transport- og Boligministeriet oplyser DSB, Metroselskabet og Movia (Din Offentlige Transport (DOT), red.), at borgere over 65 år kan få 40 procents rabat på enkeltrejser og 25 procent på pendlerkort.

Pensionistkortet koster mellem 420 og 840 kroner for tre måneder afhængigt af antallet af zoner, man køber.

LÆS OGSÅ: Såret mand tropper op på skadestue

Ændringen fra fastpris til rabatter vil ramme dem, der rejser meget. De vil i fremtiden skulle betale mere for deres rejser.

Således fremgår det af et notat fra DOT, at knap 12 procent af pensionisterne vil opleve prisstigninger på over 50 procent med det kommende takstsystem.

Til gengæld vil rejsende over 65 år uden pensionistkort, og som derfor betaler fuld pris for rejser med bus, tog og metro, efter ændringen få mellem 25 og 40 procent i rabat på deres rejser, skriver TV2 Lorry.

DOT's omlægning kommer til at svare til Jylland og Fyn, hvor man i knap to år har kørt med samme model.

LÆS OGSÅ: EL-profil har fået nok af jobcentrene: - Luk dem