Millionrøveri: Få spor efter røvere

11. aug 2008
Sporløs Politiet er stadig næsten på bar bund i efterforskningen af weekendens røveri i Brøndby.

Op mod tyve mennesker stod bag røveriet mod Dansk Værdihåntering i Brøndby natten til søndag.

Næsten to døgn senere står politiet alligevel stort set uden spor i sagen.

»Vi er i øjeblikket ved at undersøge oplysninger fra borgere, som har set mistænkelige personer ved de skraldebiler, som røverne brugte til at spærre vejene i området. Men ellers er der meget få spor at gå efter. Vi kan regne ud, at op mod tyve mennesker har deltaget i røveriet, men endnu er vi ved at samle løse ender,« siger Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi.

Det er endnu uvist, hvor mange penge røverne slap afsted med, men politiet formoder, at det er et større millionbeløb.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Carsten Jansson ønsker dog ikke at fortælle, hvilke muligheder poltitiet har for at lede efter pengene.

»Vi står med flere andre uopklarede røverier, hvor vi heller ikke ved, om røverne har gravet pengene med i jorden.«

Siden november sidste år er mindst 110 mio. kr. stjålet fra danske værdihåndteringsvirksomheder og banker. I november plyndrede røvere 41 millioner fra en pengetransport, og i december gik det ud over Danske Banks fordelingscentral i Brabrand ved Århus. Senest slap røvere væk med 62 millioner kroner fra værdihåndteringsvirksomheden Loomis i Glostrup. Et røveri som minder om røveriet i Brøndby, idet røverne i begge tilfælde brugte en gravko til at bryde ind i virksomheden og brændene biler og partisansøm til at standse politiet. Ifølge Københavns Vestegns Politi er det dog for tidligt at sige, om gerningsmændene er de samme.

Nationalbanken oplyser dog, at man nok ikke vil kunne mærke, at de mere end 100 millioner kroner mangler i samfundet, da der er cirka 55 milliarder kroner i kontanter i omløb i Danmark.

faktaboks