Millionrøvere lukkede politi inde

10. aug 2008
Kup Søndag morgen bragede røvere igennem en mur til Dansk Værdihåndtering i Brøndby og stak af med et endnu ukendt beløb. Samtidig parkerede de skraldebiler omkring politistationen for at vinde tid

Søndag morgen var en af de mest dramatiske dage i Københavns Vestegns Politis historie. Tidligt om morgenen fik mandskabet besked om, at Dansk Værdihåndtering var blevet røvet i Brøndby. Men da politiet skulle af sted fra politistationen, havde røverne forsøgt at blokere adgangsvejene med to brændende skraldevogne, som de havde stjålet. Politiet kom dog ud, fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen, der er efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi. Han betegner hele røveriaktionen, som ’meget dramatisk’.

Usædvanlig aktion

»Røverne havde også placeret otte andre brændende skraldebiler i store dele af hovedstadsområdet for at stoppe os. Det har vi ikke set tidligere. Det minder om nogle af de meget voldsomme røverier på værditransporter, som vi kender fra Sverige, hvor der også bruges brændende biler,« siger han.

Røverne havde også spredt partisanersøm på vejene omkring gerningsstedet og i hovedstadsområdet, så politiet punkterede. Men også private bilister, der intet anede om kuppet, var uheldige at køre over sømmene, fortæller politiinspektøren.

Klokken var 4.30 søndag, da Dansk Værdihåndterings alarm i Brøndby gik efter, at fire-fem maskerede og bevæbnede røvere med skudsikre veste brød igennem muren med en gummiged via et nabofirma. Ti ansatte var tilstede i virksomheden, da røverne pløjede gennem muren, men de flygtede ind i et personalerum.

Søndag aften kunne politiet stadig ikke fortælle, hvor mange penge røverne slap af sted med, men der er sandsynligvis tale om et meget stort millionbeløb.

Kørte 200 i timen

Kort tid efter alarmen gik, var politiet fremme, og de nåede at komme ind på røverne, der stak af i mørke biler.

»Ikke langt fra gerningsstedet fik vi kontakt med nogle af flugtbilerne, men de kørte fra os med 200 kilometer i timen. Det gik alt for stærkt til, at vi kunne følge med. Og de fortsatte så mod Ishøj,« siger Bent Isager-Nielsen.

Politiet efterlyser tre flugtbiler – to mørke sedan­-biler og en tredje ukendt bil.

I april i år blev det nærliggende værdihåndteringsfirma Loomis også røvet. Røverne slap væk med 62 millioner. Samme metode med partisansøm og afbrændte biler blev brugt. Politiet undersøger, om der er en sammenhæng.

faktaboks