Martin Thorborg: Du skal tage ansvar for dig selv. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix (arkiv)

Millionær i opråb: ”Det er ikke din chefs ansvar”

7. dec 2019
Den teknologiske udvikling kommer bragende, og det er dit eget ansvar at råbe højt, så du ikke står som taberen, mener Martin Thorborg.

Millionæren og iværksætteren Martin Thorborg advarer arbejdstagerne mod at sove i timen, mens toget med den teknologiske udvikling kommer buldrende.

LÆS OGSÅ: Her tjener du 47.000 om måneden

Toget kan nemlig sagtens komme bragende, mens du står tilbage på perronen, skriver han i et indlæg i B.T.: "[...] hvis du ikke vil sidde tilbage på perronen, når teknologi-toget er kørt, så stig ombord nu. Ikke i morgen, ikke i næste uge – nu!"

Han mener at udviklingen vil ramme alle, og ikke kun dem som arbejder med teknoklogi. Han bruger postbudene som eksempel. Deres eksistensberettigelse forsvandt stort set, "da vi alle begyndte at sende e-mails til hinanden. Det var billigere og mere effektivt. Farvel og tak, postmand."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han spår, at en lang række faggrupper som journalister, advokater, bogholdere med flere vil miste jobbet til robotterne.

LÆS OGSÅ: Løkke sælger villa: Elendigt tag og ulovlig el

Så "gør det nu. For når teknologi-toget er kørt, kan du jagte det resten af dit arbejdsliv, men du vil kun se baglygterne", skriver Martin Thorborg og tilføjer:

"Det er ikke din chefs ansvar, om du følger med udviklingen. Din chefs ansvar er at stille rammer og materialer til rådighed, så du kan udføre dit arbejde. Men om du følger med eller bare sidder i hjørnet og langsomt visner hen, det kan din chef ikke styre."

Han opfordrer til at råbe højt om udviklingen på det område, som du arbejder med. Har du brug for et kursus eller en efteruddannelse for at udføre dit job tilfredsstillende, så sig det til chefen, skriver Martin Thorborg, og sætter tyk streg under, hvor han mener ansvaret ligger:

"Derfor: Tag ansvar! For dig selv og dit liv. For det er der ikke andre, der gør."

LÆS OGSÅ: Minister i bommert: Glemte at mikrofon var tændt