Milliardæren Niels Thorborg vil afvikle virksomheden Værsgo efter millionunderskud. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Efter kæmpe underskud: Milliardær vil afvikle butikskæde

18. jun 2019
Niels Thorborg vil afvikle sin butikskæde Værsgo efter svimlende underskud på 46,5 millioner kroner. Virksomhedens administrerende direktør tilskriver blandt andet underskuddet store investeringer.

Milliardæren Niels Thorborg forventer at afvikle en af sine virksomheder, Værsgo, ifølge Finans. Det sker efter den mindre end to år gamle forretningskæde leverer et underskud på 46,5 millioner kroner i sit første regnskabsår.

Niels Thorborgs koncern, 3C Retail, oplyser de dystre planer gennem sit 2017 regnskab.

Men administrerende direktør for Værsgo, Søren Ibsen, er ved godt mod. Han forventer, at man kan finde en anden løsning end lukning for virksomheden.

- Det er planen, at fortsætte Værsgo, men med henvisning til både vores og andres resultater kan vi se, at markedet i den grad kalder på en konsolidering, og derfor kigger vi naturligvis på muligheder for strategiske partnerskaber, samarbejde med andre aktører eller lignende. Værsgo er således alene benævnt under ophørende aktiviteter for at forberede ovenstående, skriver Søren Ibsen i en mail til Finans.

Man regner altså med, at den landsdækkende virksomhed, som består af 24 forretninger og en webshop, kan føres videre eventuelt gennem partnerskaber og samarbejder.

Søren Ibsen tilskriver underskuddet store investeringer i blandt andet virksomhedens webshop.

Kæden blev oprettet i 2017, da Niels Thorborg blev pålagt at etablere en ny kæde, hvis han ville imødekomme sit ønske om sælge 25 af sine 45 Inspiration-butikker til Imerco. Det var Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der besluttede dette kompromis.