Billedet her er fra 2017, hvor Shin Kyuk-ho og hans yngste søn blev dømt for underslæb. Shin Kyuk-ho undgik fængsel på grund af sygdom. Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Milliardær skrev ikke testamente: Nu truer bitter magtkamp

22. jan 2020, 20:49
To sønner forventes at slås om magten i Sydkoreas femtestørste konglomerat.

En 98-årig sydkoreansk milliardærs bortgang har fået aktieinvestorer til at kaste sig over hans børsnoterede selskaber, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Får nøglerolle i OK-forhandlinger: Det bruger HK’ere særlig ordning til

Shin Kyuk-ho døde i weekenden, men efterlod sig intet testamente, og det har ifølge Finans skabt håb hos aktiekøbere om, at ejerfamilien af milliardkoncernen Lotte Group mister kontrollen.

På grund af en konglomeratets konstruktion med stråmandsselskaber og krydsejerskaber er det upræcist,  hvem der ejer og kontrollerer aktiviteterne, som spænder fra forlystelsesparker til kemikalier og byggeri.

Samtidig efterlader Shin Kyuk-ho fire børn med tre forskellige kvinder. Uklarheden om arven forstærkes af, at to af sønnerne ikke er på talefod og forventes at bekrige hinanden i kampen om magten.

Ifølge Finans har de to sønner tidligere kæmpet om at sidde for bordenden i bestyrelseslokalet. Den kamp vandt den yngste af sønnerne.

Lotte Group er Sydkoreas femtestørste konglomerat og består af 90 datterselskaber med en samlet omsætning på over 575 milliarder kroner.

Lotte Group er kun overgået af Samsung, Hyundai, LG og SK, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Kommune meldt til politiet: Overvågede mand i fleksjob