Ledelsen hos SAS har fået mærkbare lønstigninger, selvom resultatet på selskabet bundlinje er det ringeste i fem år. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Midt i krisetider: SAS-ledelsen forgyldes

12. feb 2020, 19:14
Selvom det skandinaviske flyselskab sidste leverede det ringeste resultat på bundlinjen i fem år, blev direktøren belønnet med en lønstigning.

Det skandinaviske flyselskab SAS er i økonomisk modvind. Således bød 2019 på det dårligste resultat på bundlinjen i fem år, men det har ikke forhindret selskabet i at belønnne direktøren med en klækkelig lønstigning. Svenske Rickard Gustafsson, der har stået i front for selskabet siden 2011, fik nemlig en samlet lønpakke på 12,6 millioner kroner inklusiv pension, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Kendis i stor sorg - "Bange og nervøs"

Hvis man sammenligner med 2017, så svarer det til en samlet lønstigning på 14 procent. Det seneste regnskabsår gav ellers det ringeste resultat i fem år, hvilket blandt andet skyldes en strejke blandt selskabets piloter.

Således endte overskuddet på 441 millioner kroner, og det svarer til en halvering i forhold til året før. 

Ifølge Ekstra Bladet ejer den 55-årige topchef også 40.000 aktier i selskabet. Men det er dog ikke kun direktøren, som kan smile hele vejen til banken.

I alt tjente direktionen i SAS, som består af syv personer, nemlig 41,6 millioner kroner inklusiv pension i 2019. 

LÆS OGSÅ: Spejderleder dømt - Kyssede 14-årig dreng