– Det er sgu ikke særligt fedt at bo der, for det ligner en skraldespand, siger den ene af de fraflyttede beboere. Foto: Privatfoto

Mider og hashtåger: Beboere flygter fra kommunalt bosted

2. aug 2019
Dårlige forhold på kommunalt bosted for unge med ”komplekse forløb” får to beboere til at flytte. Sagsbehandlere har ifølge beboerne ikke besøgt bostedet i mindst en måned.

Mider i håndvasken og fluer sværmene om mugne madrester er ifølge to beboere hverdagskost på bostedet Ramsager 33 i Græsted.

De boede indtil for nyligt på et kommunalt bosted for unge borgere med ”komplekse forløb” i Gribskov Kommune, men er nu flyttet som følge af de dårlige forhold.

Det skriver Netavisen Gribskov.

LÆS OGSÅ: Ældre par fik ikke rengøring: Afføring og gamle pletter på gulvene

Artiklen fortsætter efter billedet

Syn som dette har fået to beboere til at flytte fra bostedet Ramsager 33. Foto: Privat.

– Det er sgu ikke særligt fedt at bo der, for det ligner en skraldespand, siger den ene af de fraflyttede beboere, 17-årige Adam (der ikke vil have sit efternavn offentliggjort), til Netavisen Gribskov.

En kæreste til den anden fraflyttede beboer, der begge ønsker at være anonyme, stemmer i og tilføjer:

– Men det er også meget andet, der er galt i det hus. Tænder du for vandet på badeværelset, så løber det for eksempel ud på gulvet, og sådan har det hele tiden været. Det har vi også nævnt til kommunen, men der sker ikke noget, siger kæresten til mediet.

De to beboere oplyser, at de selv gør rent, men ifølge Adam er de andre beboere blevet for dovne, fordi de ryger 'lidt for meget' hash.

Bostedet huser blandt andet unge under 18 år, der er i kommunens varetægt og derfor under dens opsyn. De to beboere som Netavisen Gribskov har talt med fortæller dog, at deres sagsbehandlere ikke har været på bostedet i mindst en måned, også selvom Adams sagsbehandler ifølge ham skulle besøge bostedet hver tirsdag.

Mediet har kontaktet både kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen, direktør for ungeområdet Mikkels Damgaard og udvalgsformand for børneudvalget Sisse Krøll Willemoes fra partiet Nyt Gribskov.

Det er endnu ikke lykkedes Netavisen Gribskov at få en kommentar fra kommunen, men udvalgsformand for børneudvalget Sisse Krøll Willemoes fra partiet Nyt Gribskov skriver til avisen, at hun ikke har været vidende om de beskrevne forhold, og at hun har bedt administrationen på rådhuset redegøre for tilstandene.