Selskabet bag Michelin-restauranterne Kadeau måtte i slutningen af marts begære sig konkurs på grund af coronakrisen. Her chefkok og stifter Nicolai Nørregaard (tv.). Foto: Celina Dahl / Scanpix

Michelin-restaurant konkurs: Efterlader kæmpe milliongæld

20. maj, 08:01
Konkursen efter den københavnske Michelin-kæde Kadeau efterlader indtil videre en tocifret milliongæld, viser aktindsigt. Blandt de største kreditorer er ejerkredsen bag restauranten, statskassen og de ansatte.

I starten af maj måned genopstod det konkursramte Kadeau, der står bag to Michelin-restauranter i København og på Bornholm, i et nyt selskab med flere prominente navne i ejerkredsen. 

På trods af redningen ser gourmetrestauranternes konkurs dog ud til at efterlade et større millionbeløb i ubetalt gæld. 

A4 Arbejdsliv har fået aktindsigt i de foreløbige redegørelser over gæld og aktiver i Kadeau-koncernens konkursbo, som kurator har sendt til skifteretten og selskabets kreditorer. 

Af redegørelserne fremgår det, at der er indgivet krav for et tocifret millionbeløb i de i alt syv selskaber, som Kadeau-koncernen stod bag før sin konkurs. 

Alene i koncernens moderselskab, Kadeau Holding Aps, er der indgivet krav for 11,6 mio. kr., mens kreditorer indtil videre har 12,3 mio. kr. til gode i selskabet bag de to Michelin-restauranter Kadeau København og Kadeau Bornholm.

- Det er den foreløbige status på anmeldelserne lige nu, og det kan gå begge veje. Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt lægge hovedet på blokken i forhold til, hvor stort det endelige krav bliver, siger kurator Nicolai Dyhr, partner i advokatfirmaet Horten, til A4 Arbejdsliv. 

Ejere står til stort tab

Nicolai Dyhr oplyser, at de største kreditorer efter Michelin-kædens konkurs er ejerkredsen bag restauranterne.

Højt på listen over kreditorer står også selskabets tidligere ansatte samt det danske skattevæsen i form af krav fra Gældsstyrelsen. 

Ifølge kuratoren er det endnu uvist, i hvilket omfang kreditorerne står til at få deres penge tilbage. 

I konkursboet efter catering og eventfirmaet Kadeau At Home og caféen Brohuset, der ligger ved borgruinen Hammershus på Bornholm, er der ifølge kuratoren udsigt til, at noget af gælden kan blive betalt. 

Anderledes ser det dog ud med de to flagskibe, Kadeau København og Kadeau Bornholm. 

- Her ser der ikke ud til at blive dividende til kreditorerne, udover hvad banken har krav på i form af virksomhedspant, fortæller Nicolai Dyhr. 

Fakta: Millionkrav efter Michelin-konkurs

Kadeau-kædens konkurs har indtil videre resulteret i et større millionkrav fra kreditorer, der mener at have penge til gode i selskabet. 

Udover de to restauranter Kadeau København og Kadeau Bornholm, der begge var belønnet med dobbelte Michelin-stjerner, bestod koncernen også af restauranten Pony på Vesterbro, cafeen Brohuset ved Hammershus, eventfirmaet Kadeau At Home, samt restauranterne Nabo og Roxie. 

Listen herunder viser, hvor store krav kreditorerne foreløbig har anmeldt i de enkelte selskaber.

Kurator Nicolai Dyhr understreger dog, at der i visse af selskaberne er tale om overlappende krav, og derfor kan beløbene ikke lægges sammen. 

Samtidig kan kravenes størrelse både vokse eller falde, i takt med at de bliver prøvet ved Skifteretten ved en såkaldt fordringsprøvelse. 

Foreløbige krav fra kreditorer efter konkurslovens §97

Kadeau Holding APS: krav for 11,6 mio. kr.

Kadeau At Home: krav for 1,7 mio. kr.

Pony Vesterbro: krav for 1,0 mio. kr.

Kadeau København og Bornholm: krav for 12,3 mio. kr.

Brohuset: krav for 516.000 kr. 

Hotel Nordlandet: krav for 734.000 kr.

Roxie ved Herman K: krav for 101.000 kr.

'Værst tænkelige tidspunkt'

Da coronakrisen ramte Danmark i marts, var der ifølge direktør i Kadeau-koncernen Magnus Klein Kofoed lavvande i kassen.

Trods mange gastronomiske hædersbeviser har den københavnsk-bornholmske restaurantkæde i flere år haft problemer med at præstere et overskud.

- Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Coronakrisen har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt, sagde direktøren i marts til Finans.

7. maj kunne direktøren så gå ud med nyheden om, at Kadeau-kæden genopstår i et nyt selskab med blandt andre håndboldstjernen Mikkel Hansen og den tidligere Brøndby IF- og landsholdsspiller Thomas Kahlenberg som investorer. 

- Det er fuldstændig fantastisk, at vi kan køre videre. Vi har gennem flere uger forhandlet om at finde en løsning, og derfor er det virkelig en lettelse, at det er faldet på plads, lød det på det tidspunkt fra Magnus Klein Kofoed til Finans.

A4 Arbejdsliv har forsøgt at få en kommentar fra tidligere direktør i Kadeau-koncernen, Magnus Klein Kofoed, men han er ikke vendt tilbage.