-Der er ikke meget, der taler imod at udbetale feriepengene. Derfor indgår det også i vores overvejelser, siger Mette Frederiksen Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen klar til at udbetale feriepengene

9. jun 2020, 14:32
Nu melder statsministeren, at hun også er klar på at forhandle om at udbetalte danskernes feriepenge for at få gang i forbruget.

Det går godt med forbruget, men regeringen er "ikke i tvivl om", at der er behov for at stimulere økonomien nu og efter sommerferien, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i tirsdagens spørgetime i Folketinget.

LÆS OGSÅ: Politisk flertal: Giv danskerne deres feriepenge

Statsministeren åbner i spørgetimen for at udbetale indefrosne feriepenge som del af forsøget på at få gang i forbruget igen:

- Der er ikke meget, der taler imod at udbetale feriepengene. Derfor indgår det også i vores overvejelser, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Vi skal have gang i økonomien igen. Regeringen er optaget af at finde de bedste løsninger. Så vil der være nogle ideologiske forskelle mellem partierne, men vi ønsker alle at få gang i forbruget og sikre arbejdspladser.

I slutningen af denne uge vil Folketingets partier blive indkaldt til forhandlinger i Finansministeriet. Her vil regeringen kæde forhandlingerne om en feriecheck sammen med en udfasning af de hælpepakker til erhvervslivet, som står til at udløbe 8. juli. Det skriver Ekstra Bladet. 

Blå blok og Radikale Venstre har tidligere sagt, at de gerne ser, at feriepengene bliver udbetalt.