"Jeg griner også lidt af mig selv i dag", skriver Mette Frederiksen på Facebook mandag morgen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mette F. til grin efter tv-duel: Her er hendes reaktion

3. jun 2019
Mette Frederiksen blev til grin på Twitter efter tv-duellen med Lars Løkke Rasmussen søndag aften på DR.

Det var svært at afkode, hvad Mette Frederiksen ville med den pære, hun trak frem, da hun og Lars Løkke Rasmussen på DR søndag aften mødtes i den sidste duel inden folketingsvalget på onsdag.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning peger på kandidater - bare ikke Mette F.

Under en debat om, hvorvidt skatten vil stige, hvis hun bliver statsminister, holdt Mette Frederiksen pludselig en lille dims op for publikum.

- Det her er for dem, der ikke lige kører bil, sådan en lille pære, der skal i bilen, når man skal lyse på vejen, sagde S-formanden.

Mette Frederiksen brugte pæren som eksempel på at anskueliggøre, hvilken lille effekt det vil have, hvis S-regeringen afskaffer skattestoppet, og fortsatte:

- Vi foreslår ikke at fastholde skattestoppet. Hvor meget vil den her stige med, når vi oplever det? Cirka 50 øre i 2025. Nok lige knap 50 øre. Det er det, vi taler om, sagde Mette Frederiksen.

Pæren fik hurtigt seerne til tasterne og på Twitter kunne man ifølge B.T. blandt andet læse vittige benærkninger som "Hvor mange socialdemokrater skal der til for at skifte en pære?" og "Historien om en pære, der ved leveringen blev forvandlet til pærevælling".

LÆS OGSÅ: Over 130.000 stemmer kan ende i affaldsspand

Mette Frederiksen tager det kiksede pære-trick med at smil, og på Facebook skrev hun på vej hjem fra duellen":

"Nu er banen kridtet op. Jeg er glad for, at vi fik diskuteret både velfærd, udlændinge og behovet for et langt stærkere grønt lederskab. Og ja ja. Det er en LED-pære". Tak for i aften".

Og mandag skriver hun på Facebook at humøret er højt og "jeg griner også lidt af mig selv i dag".

Mandag morgen meddeler Socialdemokratiet, at partiet i løbet af dagen vil fremlægge ti mål, som en ny regering skal arbejde mod efter et valg. Det fremgår dog ikke, hvad de ti mål indeholder.

LÆS OGSÅ: Anders Fogh med solid pengetank: Så meget tjener han