Problemet opstår først, når mange potentielle smittebærere samles i for eksempel købmænd eller supermarkeder i områder, som ellers havde været skånet for smitten. Billedet her er taget efter Mette Frederiksens pressemøde 12. marts. Pressemødet fik folk til at hamstre mad. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette F. skærer igennem: Det må I altså godt

25. mar 2020, 08:24
Afstand, afstand, afstand gælder alle steder. Også når man tager i sommerhus. Det handler om ikke, at brede coronasmitten i andre områder.

Efter tirsdagens pressemøde i Statsministeriet opstod der tvivl om, om sommerhusejerne kunne tage i deres sommerhus i påsken.

LÆS OGSÅ: 3F svarer på Cepos-kritik: Mads Lundby spiller sur liberal, der ser regneark fremfor mennesker

Det fik statminister Mette Frederiksen (S) til at skære igennem. I et opslag på Facebook først på aftenen tirsdag skriver hun: "Jeg forstår godt, at folk gerne vil ud, hvor der er mere natur. Og jeg ved, det er hårdt at være hjemme - at skulle arbejde samtidig med, man passer børn. Situationen stiller store krav til os alle. Derfor har vi ikke forbudt folk at køre i sommerhus".

Samtidig slår hun fast, at anbefalingerne om afstand, afstand, afstand gælder alle steder:

"... vi opfordrer kraftigt til, at man holder afstand og tager sine forholdsregler. Lige nu er smitten skævt fordelt i Danmark. Alt, det vi gør, handler om at holde afstand og minimere aktivitet".

Professor i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet Trine Mogensen hejser dog et flag for, at man bliver, hvor man er.

LÆS OGSÅ: Asger Aamund: En fejl at lukke Danmark ned

Hun påpeger som Mette Frederiksen, at smitten er geografisk skævt fordelt, og at det derfor kan være en god grund til ikke at tage i sommerhuset.

Det handler om, at der ikke skal komme mange potentielle smittebærere og brede smitten i andre områder, siger Trine Mogensen til TV 2 og tilføjer:

- Problemet opstår først, når mange potentielle smittebærere samles i for eksempel købmænd eller supermarkeder i områder, som ellers havde været skånet for smitten.

- Da vil der være øget risiko for at smitten breder sig mere i landet.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand hårdt ramt af coronakrise: - Det er uvirkeligt

Hold afstand. Også i påsken. Send i stedet et gækkebrev 🐣 Da vi i går forlængede nedlukningen af Danmark til 2....

Slået op af Mette FrederiksenTirsdag den 24. marts 2020