Mette Frederiksen har meldt afbud til en særudsendelse af 'Mads og monopolet'. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mette F. meldte afbud: Her er forklaringen

1. jun 2019
Mette Frederiksen deltog ikke i en særudgave af 'Mads og monopolet', og nu forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil om afbuddet fra Socialdemokratiets formand.

Lørdag formiddag var folketingvalgets mest prominente ansigter at finde i DR Koncerthuset, der lagde sendetid til en særudgave af det populære radioprogram ’Mads og monopolet’.

Mads Steffensens faste panel af gæster var i dagens anledning skiftet ud med alle partilederne ved valget på onsdag, men én person manglede.

Socialdemokratiets Mette Frederiksen var som den eneste partileder ikke mødt op, hvilket fik statsminister Lars Løkke Rasmussen til at sende en stikpille afsted mod den socialdemokratiske leder.

Han mente, at det var bøvlet at møde sin direkte konkurrent om nøglerne til Statsministeriet.

- Og hun har også meldt afbud i dag, kan jeg forstå, sagde han ifølge DR.

Læs også: Mette Frederiksen melder afbud

A4 Nus facebookside er der delte meninger om Mette Frederiksens afbud, der blandt andet bliver kaldt for ”en mærkelig prioritering” med henvisning til, at ’Mads og monopolet’ typisk har mellem 600.000 og 800.000 lyttere – hvilket må siges at være en masse potentielle vælgere.

Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, siger lørdag eftermiddag til B.T., at Mette Frederiksen brugte formiddagen på at dele roser ud i Ballerup, hvilket har været planlagt i længere tid.

- Så vi stod med et svært valg. Vi havde ikke lyst til at skuffe en masse mennesker, der har brugt rigtig mange kræfter på at stable et arrangement sammen, siger hun til B.T.

Pernille Rosenkrantz-Theil, der ofte selv er gæst i ’Mads og monopolet’, afviser, at Mette Frederiksen forsøgte at gemme sig for statsminister Lars Løkke Rasmussen ved ikke at dukke op til udsendelsen.

Socialdemokratiet tilbød DR, at de kunne sende en af partiets andre profiler til at deltage i programmet.

- Men det var ikke muligt, da det kun var for partiledere, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til B.T.

Paludan forlod debatten i vrede

Antallet af kendte kandidater i 'Mads og monopolet' blev endnu et ansigt fattigere, da Rasmus Paludan fra Stram Kurs udvandrede i protest. Det skete mod slutningen af programmet, hvor han blev afbrudt af Isabella Arendt fra Kristendemokraterne.

- Jeg vil ikke finde mig i, at du taler sådan om andre mennesker, lød det fra Kristendemokraternes fungerende formand, da gæsterne diskuterede udlændinge- og indvandrerpolitik i det populære radioprogram. 

DR skriver på deres hjemmeside, at Rasmus Paludan blev træt af, at de andre partiledere fik lov til at afbryde ham.

- Jeg går nu, Mads, lød det fra den kontroversielle partileder, der også kritiserede medvært Jens Ringberg for ikke at gribe ind, når han blev afbrudt af de andre kandidater. 

- Jeg vil rigtig gerne deltage i en debat, men ikke på de her vilkår. Hej hej, sagde Rasmus Paludan, der ifølge Ekstra Bladet ikke var at finde i panelet, da programmet vendte tilbage efter radioavisen.

LÆS OGSÅ: Paludan udvandrer i protest: "Jeg går nu, Mads"