Mette F: Jeg vil lytte til den nye 3Fboss

17. sep 2013, 14:46
Jeg har meget, meget stor tillid til ham som ny formand for 3F, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen S.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) roser 3F'erne for deres valg af ny forbundsformand.

”Jeg vil først og fremmest ønske både Per Christensen og 3F tillykke. Jeg kender Per fra arbejdet omkring beskæftigelses-politikken og har meget stor tillid til ham som ny formand for 3F," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Per Christensen blev i dag officielt udvalgt som ny forbundsformand i 3F, på forundets kongres i Aalborg.

"Det bliver en forbundsformand, der ved rigtig meget om arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik. Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpemæssig fordel for 3F," siger Mette Frederiksen.

Rødder i uddannelse

Hun lægger vægt på, at det arbejdsmarked, der tegner sig for mange af 3F’s medlemsgrupper, netop kræver fokus på uddannelse:

"At få flere færdigheder og kompetencer ind på bankbogen er afgørende for, om der er job i morgen. Dér tror jeg, at Per Christensen er et rigtig, rigtig godt valg. Det er der, han har sine rødder.”

Der bliver også lyttet til 3F, når regeringen skal lave en reform af beskæftigelsessystemet. Det siger Mette Frederiksen:

”Selvfølgelig. På beskæftigelsesområdet er det klart, at jeg - ligesom Per - er optaget af, hvordan vi kan sørge for, at beskæftigelsespolitikken bidrager til, at den enkelte ledige får et stærkere fundament at stå på, hvis behovet er der. Herunder at man får nogle af de formelle kompetencer lagt oven på de færdigheder, man måtte have."

"Der skal vi arbejde meget tæt sammen med 3F, fordi 3F også repræsenterer mange ufaglærte dygtige medarbejdere, som har behov for at blive endnu dygtigere," siger Mette Frederiksen.