Mette F: Fleksjob er altså IKKE spor pinligt

1. jun 2013, 05:55
Hver tiende fleksjobber flover sig. Det er for mange, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen S.

Der er ikke nogen, der skal skamme sig over at være fleksjobber, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Avisen.dk.

”Tværtimod. Der er alt mulig grund til at have stor respekt for mennesker, der trodser sygdom eller handicap og passer et job i det omfang, de nu kan klare det," udtaler Mette Frederiksen i et skriftligt svar til Avisen.dk.

Baggrunden for ministeren svar er en undersøgelse, hvor 1.079 fleksjobbere har svaret på, hvilken følelse der bedst passer til at være fleksjobber.

10 procent svarer, at det er 'pinligt, fordi de ikke kan arbejde fuld tid'.

Avisen.dk har blandt andre talt med fleksjobber Petrine Christiansen, 41 år.

Hun oplever, at den nye fleksjobordning, der blandt indførte fleksjob ned til to timer om ugen, har rykket ved folks syn på fleksjob og gjort det svært for folk at se forskellen mellem fleksjob og sociale ydelser som kontanthjælp.

Spørger man ministeren, er der dog ingen tvivl:

”Fleksjobordningen er helt klart en jobordning. Det er en stor fejltagelse, hvis nogen grupperer fleksjobansatte som svage. Rigtig mange fleksjobansatte borgere rummer til trods for deres nedsatte arbejdsevne mange kvalifikationer og et stort potentiale, som vi har brug for ude på arbejdspladserne."

I undersøgelsen svarer 68 procent af fleksjobberne, at reformen af fleksjobordningen og den relaterede debat har påvirket folks syn på fleksjob negativt.

”Jeg har forståelse for, at debatten i forbindelse med store ændringer kan opfattes som hård. For den enkelte borger kan diskussioner om tal og statistik i den forbindelse måske blive udlagt som en nedvurdering af deres arbejde," svarer Mette Frederiksen.

Men det er ikke hensigten med hendes reform af fleksjobordningen, understreger hun:

"Mit ønske om at reformere bl.a. førtidspension og fleksjobordningen er baseret på et ønske om en bedre og mere helhedsorienteret indsats og ikke mindst at åbne fleksjobordningen op. De, der kun kan arbejde meget få timer om ugen, skal også have muligheden for et aktivt arbejdsliv i et fleksjob.”