Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen dystede i sommers om statsministerposten. Foto: Niels Christian Vilmann / Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Mette F afslører særligt opkald fra Løkke: "Meget specielt øjeblik"

28. dec 2019
Da valgnederlaget stod klart, ringede tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen personligt til Mette Frederiksen, afslører S-statsministeren i nyt DR-program.

På valgaftenen i de sidste øjeblikke af årets valgkamp modtog nuværende statsminister Mette Frederiksen et helt særligt opkald fra sin politiske modstander Lars Løkke Rasmussen, der på det tidspunkt havde nøglerne til Statsministeriet. 

Det afslører Mette Frederiksen i DR-programmet, Lars, Mette og magten

- Lars Løkke ringer på et tidspunkt, og det er et meget, meget specielt øjeblik, siger hun ifølge DR.dk. 

- Fordi det er ligesom det opkald, der afgør det. Han er på Marienborg og siger: ”Jeg kører ud nu, og det er dig, det står klart. Det er dig, der skal i gang med at se, om du kan danne en regering. Held og lykke med dét.

På det tidspunkt befinder Mette Frederiksen sig i en lejlighed med sine nærmeste, og hun fortæller endvidere i interviewet, at de to aftaler, at Lars Løkke Rasmussen tager ind på Christiansborg og holder sin tale, før hun selv annoncerer sin valgsejr. 

- Det er sådan noget, man faktisk godt kan gøre også som politiske modstandere, fortæller Mette Frederiksen. 

LÆS OGSÅ: Minister om højere bødesmæk til firmaer: 'Vi lever ikke i Olsen Banden-Danmark længere'

Lå på hospitalet

I valgkampens første dage løb Mette Frederiksen ellers ind i noget af en udfordring. En alvorlig omgang madforgiftning sendte hende nemlig til indlæggelse på Herlev Hospital. 

- Der er et vis pres fra mine egne folk og fra Socialdemokratiet, som gerne vil have, at jeg hurtigt bliver rask: ”Nå, er du der nu?”, ”Øh, nej, jeg er her ikke endnu,” gengiver Mette Frederiksen.

Kort efter, at det står klart, at Mette Frederiksen ikke vil være tilstede i valgkampens indledende dage, lægger hun en video op på Facebook.

Her hepper på Nicolai Wammen, der skal vikariere i blandt andet partileder-debatterne på TV - den første af dem får Mette Frederiksen lov til at overvære fra sofaen. 

- Det klarer han godt – det er ellers svært pludselig at skulle ind og være partileder. Det har han jo ikke kunnet forberede sig på, fortæller Mette Frederiksen om Nicolai Wammens præstation i tv-debatterne. 

Lars Løkke Rasmussen afslører også i interviewet med DR, at han ikke havde tænkt Mette Frederiksens sygdom ind i planerne for valgudskrivelsen. Han er dog heller ikke sikker på, at sygdommen nødvendigvis var en ulempe for Mette Frederiksen.

- Når man er foran på point, som Mette er, er det ikke et dårligt udgangspunkt at tage den første dag fra sygesengen. Jeg tror, det ærgrer mig mere, end det ærgrer hende, erkender han.