DAGENS TIP: Metalkugler kan redde din ryg

30. dec 2010, 06:00
Guide: Træn med kettlebells også i arbejdstiden.

Det russiske militær har brugt det til at træne soldater i mere end 100 år. Danmark har en verdensmester i diciplinen, og nu er det din tur.

Træning med kettlebells - en metalkugle med håndtag - lindrer ømhed og mindsker smerter i ryg, nakke og skuldre. Det viser ny forskning fra Det Nationale Center For Arbejdsmiljø.

Og der er rigtig mange gode grunde til at komme i gang med træningen, for de fleste af os danskere vil i løbet af livet få problemer med ryggen eller nakken.

Dennis Frisch underviser i træning med kettlebells, og så har han også været med til at udarbejde den nye forskning. Her giver han dig fem gode grunde til at komme i gang:

  1. Styrke: Alle muskler i din krop bliver styrket af træningen, fordi øvelserne er meget varierede. Når du træner, bliver din balance også udfordret.
  2. Udholdenhed: Ved at gentage øvelserne i et højt tempo, træner du også dit kredsløb, der giver dig en bedre kondition.
  3. Forebyggende: Blot 30 minutter om ugen forebygger og nedsætter smerter i skuldre og nakke.
  4. Smidighed: Flere forskellige øvelser træner også smidighed. Særligt hofter og ryg har godt af træning med kettlebells.
  5. Praktisk: Du kan træne alt med kun en vægt, og du behøver ikke mere end et hjørne af kontoret eller et par kvadratmeter hjemme til at udfolde dig i. Det er tidbesparende træning, der er billigere end alle andre alternativer.

At træne med kettlebells kræver et grundigt kendskab. Derfor er det en god ide at få nogle timers instruktion af en træner. Det kan enten være personlig træning eller på en workshop.

Efter blot et par timer, vil du være klar til at gå i krig på egen hånd.

 

 

 

 

Læs mere

På nettet er der masser af information om træning med kettlebells. Søg efter en træner eller et hold i nærheden af dig, eller brug følgende link:

http://csacrossfit.dk

Du kan også læse meget mere på Dennis Frischs egen hjemmeside:

http://www.dennisfrisch.dk/