Metalboss: Vi har svigtet

14. jan 2013, 12:00
Fem skarpe til Claus Jensen

1) Hvad kan gøre dig vred?

Uretfærdighed eller når politikere vil dæmonisere fagbevægelsen og udtaler sig på baggrund af uvidenhed eller bevidst forsøger at manipulere. Hvis man ser på Vejlegårdsagen, så kontaktede Kristian Jensen Amin Jensen flere måneder før for at høre, om de må bruge hans restauration som kampplads imod fagbevægelsen. Hvad fanden er det for en opgave, at et stort regeringsbærende parti vil påtage sig at bekæmpe fagbevægelsen. Det forfærdelige er, at befolkningen ikke kender konsekvensen og her må man bare sige, at vi har svigtet. Det må man bare se i øjnene.

2) Hvad laver du i din fritid?

- Jeg har trænet rigtig meget med schæferhunde og opdrættet hvalpe. Jeg har spillet håndbold i mine unge dage, men det er mange år siden. Jeg har ingen fritidsinteresser. Jeg har et hus med to et halvt tønde land til. Min kone har heste, og vi har et drivhus, men det er ikke mig, der slår græsset så tit.

3) Har regeringen levet op til dine forventninger?

Udgangspunktet til valget var Fair Løsning. S og SF gik tilbage, De Radikale gik frem. Man kan lide regeringsgrundlaget eller ej, men det er bedre, end hvis man var fortsat med en borgerlig regering. Der er sket mange positive ting under den nuværende regering bl.a. fjernelse af uddannelsesloftet for selvvalgt uddannelse og en skattereform, der tilgodeser almindelige lønmodtagere. Det er klart, at hvis man tager udgangspunkt i Fair Løsning, så er det skuffende. Alternativet var, at Helle kom ned fra tårnet og sagde "bad luck, vi napper fire år mere med Lars Løkke." Det var alternativet, og så synes jeg ikke, at vi kan tillade os at være så kritiske.

4) Hvordan har du det med, at Metal-arbejdere mister retten til dagpenge?

- Det har jeg det af helvede til med. Det er dybt uretfærdigt. Vores medlemmer har hele deres liv gjort, hvad der blev bedt af dem. De har taget en uddannelse, arbejdet i en industrivirksomhed, købt et hus. Nu står de tilbage med et hus, de kan ikke får dagpenge, de kan ikke få kontanthjælp og genoptjeningsretten er fordoblet. Men hvorfor skal Helle og Mette stå på mål for det? Hvorfor er det ikke Lars Løkke, som medierne skyder på. Hvad er hans svar til de udfaldstruede? Hvorfor har han ikke været på talerstolen og fortælle om nogle af hans svar?

5) Hvorfor blev du smed?

- Jeg fik relativt gode karakterer, og skolen havde en ide om, at jeg skulle på gymnasiet. Da jeg er færdig med 9. klasse, spurgte min far mig: "Hvad har du så tænkt dig?" Jeg svarede at jeg skulle på gymnasiet, for det var det, de havde sagt nede i skolen. Så kom jeg hjem en dag, så sagde min far: "Du skal med ud til samtale, for du skal i lære." "Som hvad?", sagde jeg. "Som klejnsmed," sagde min far. Det satte jeg ikke spørgsmålstegn ved. "Der er for meget krudt i røven på dig til, at du skal i gymnasiet. Nu kan du tage en uddannelse som faglært først, og når du så står med svendebrevet, så er du velkommen til at læse videre." Det tror jeg ikke man kunne sige til unge mennesker i dag. I dag undrer det mig, at jeg ikke sagde noget til det.