Mester truede mig til dagpengefusk

17. feb 2010
Rasmus Hansen blev snydt for 31.000 kroner og fyret, da han meldte sin mester for bedrageri.

”Han prøvede at overbevise mig om, at det var helt lovligt. Men da jeg ikke ville skrive under, sagde han, at jeg blev fyret, hvis jeg ikke skrev under på papiret,” siger 18-årige Rasmus Hansen.

Som lærling i det nordsjællandske firma Tech VVS var Rasmus Hansen udlejet til et andet firma, men blev bedt om at skrive under på, at han i samme periode var syg. Direktøren, Jan Hovmand Larsen, indsendte så dagpengepapirer til kommunen med falske datoer, så han kunne få penge fra sin forsikring.

Men Rasmus Hansens arbejdssedler viser, at han var på arbejde i de 14 dage i efteråret 2009, som Jan Hovmand Larsen indberettede til kommunen.

”Jeg synes ikke, at jeg skulle hjælpe til hans dagpengefusk,” siger Rasmus Hansen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Snydt for 31.000

Derfor anmeldte den 18-årige lærling sin mester til kommunen for socialt bedrageri. Kort efter blev Rasmus Hansen fyret.

Lyngby-Taarbæk Kommune bekræfter over for Avisen.dk, at den har sat gang i en undersøgelse af sagen.

Rasmus Hansen beskriver selv sin tid i Tech VVS som "ulidelig", blandt andet fordi direktør Jan Hovmand Larsen gennem halvandet år snød ham for 31.000 kroner i tillæg og betaling for overarbejde. Rasmus Hansen fik først sine penge, da direktøren af sin arbejdsgiverforening blev tvunget til at betale.

Indrømmer fejl

Direktør Jan Hovmand Larsen erkender, at det er hans fejl, at Rasmus Hansen blev snydt for overtidsbetaling og tillæg. Og det er heller ikke de korrekte datoer, der står på papirerne til kommunen. Men han afviser, at han af den grund har fået forsikringspenge på et falsk grundlag.

”Om det så er den ene dato eller den anden dato - det kan godt være, at de ikke lige passer, men sammenlagt er det de tre eller fem dage, han har været syg,” siger Jan Hovmand Larsen.

Han mener, at problemerne er opstået, fordi Rasmus Hansen har sløset med papirerne.

Latterligt

Men det er en dårlig undskyldning, mener den fyrede lærling.

”Jeg har igennem halvandet år sagt, at jeg ville have mine tillæg. Jeg synes, det er dødlatterligt, også fordi det ikke er første gang, han snyder en lærling,” siger Rasmus Hansen.

Fagforeningen Blik & Rør er rystede over firmaets behandling.

”Rasmus Hansen er blevet behandlet ekstremt skidt. Sagen er et meget grelt eksempel på, at mester ikke tager sit ansvar alvorligt. Manden har på ingen måde sat sig ind i reglerne, men brugt sine lærlinge som billig arbejdskraft,” siger faglig sekretær Bjørn Due.