Sagen om en pædagogmedhjælper i institutionen Stjernehuset i Randers, som blev renset for anklager om krænkende adfærd, kan nu få konsekvenser for kommunaldirektør. Foto: Tv2 Østjylland/

Skandale i børnehave: Nu kræver politikere direktør fyret

10. dec 2019, 16:18
13 byrådsmedlemmer i Randers har sendt et brev til borgmesteren, hvor de kræver handling over for kommunaldirektøren.

Til manges overraskelse valgte Randers Kommune mandag alligevel at tilbyde en flyttet pædagogmedhjælper sit job tilbage i den meget omtalte institution Stjernehuset i bydelen Helsted. Nu kræver flere politikere handling. TV 2 Østjylland

Nærmere bestemt kræver de kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt afskediget.

- Vi finder samlet set, at kommunaldirektøren ikke har kompetencerne, viljen og forståelsen til at håndtere denne situation. Vi vil derfor meddele, at vi ikke længere har tillid til kommunaldirektøren, står der blandt andet i brevet.

Det er underskrevet af Christian Brøns, Louise Høeg, Katrine Fruelund, Lars Søgaard, Anders Buhl-Christensen, Christina Kjærsgaard, Niels Erik Christensen, Anders Henrik Jensen og Jens Peter Hansen, alle Venstre, Frank Nørgaard, Susanne Nielsen og Nick Zimmermann, alle fra Dansk Folkeparti samt Anne Hjortshøj fra Socialdemokratiet.

Ønsket kommer i kølvandet på hele polemikken omkring sagen om Stjernehuset, men ifølge politikerne er det ikke første gang, at de mener, et problem burde være løst anderledes.

- En del af uroen handler dels om samarbejdet byrådet imellem, men handler efter vores opfattelse i høj grad også om manglende topledelse, skriver afsenderne i brevet.

- Sager er ikke blevet løst kvalificeret og rettidigt, ligesom man har undladt at handle på en indlysende usund kultur - til gene for vores ansatte og borgere i kommunen, står der videre.

Tv2 Østjylland har talt med flere af afsenderne, som bekræfter, at brevet er sendt, og at sagen om Stjernehuset var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Borgmester Torben Hansen (S) er uforstående over for sine byrådskollegers henvendelse i brevet.

- Det er nyt for mig. Jeg har 100 procent tillid til vores kommunaldirektør. Randers Kommune er en svær kommune at være kommunaldirektør i. Der er mange politiske udfordringer og det er nødvendigt for kommunaldirektøren at balancere sine synspunkter og sit virke, siger Torben Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg kan konstatere, at de beslutninger byrådet træffer er blevet gennemført i forvaltningen, sådan som det er kommunaldirektørens opgave. Jeg kan også konstatere, at Jesper Kaas Schmidt har genskabt et godt arbejdsforhold mellem personale og ledelse.

Han vil efter mistillidsvotummet nu sammen med kommunaldirektøren udarbejde en handlingsplan for at genskabe tilliden mellem byråd og den administrative ledelse.

- Den handlingsplan vil ligge klar inden jul, slår Torben Hansen fast.