Mere lir og flirt til bankfolk

28. aug 2008
En god flirt er en voldsom ladning energi til arbejdsdagen, som man bare skal tage imod. Men man skal overholde de uskrevne regler.

Der skal mere lir og flere hormoner i bank- og forsikringsverdenen.

Flirtecoach Louise Elling mener, at en god gang flirt er en energibombe for enhver arbejdsplads.

»Der ligger et fantastisk flirtepotentiale i den finansielle sektor. Man kan sagtens blive bedre til at anerkende hinanden, give flere komplimenter og flirte på jobbet,« siger hun til Nyhedsbrevet Finans.

Men inden man kaster en bunke rosende ord efter kollegaen, skal man huske, at der er et par steder, hvor de uskrevne regler forbyder flirt. Det gælder især arbejdszoner som for eksempel ved skrivebordet, i mødelokalet eller i en mail. Derimod skal man bare slå sig løs ved kaffeautomaten, på gangen, i forkostpausen eller andre steder, hvor chefen ikke forventer, man arbejder.

Begge skal flirte

Hvis man får gang i en god flirt på jobbet, vil det give mange gode oplevelser med røde kinder og et let bankende hjerte.

»Overgangen fra flirtezone til arbejdszone skaber en fed flirtesituation. Hvis man lige har stået og flirtet og talt privat ved kaffemaskinen, og man derefter går tilbage til skrivebordet, hvor der bare er en høflig kølighed, så sætter man gang i nogle tanker hos den anden,« siger Louise Elling.

Hun holder flirtekurser sammen med Lars Ylander, og han understreger, at det er vigtigt, at man er to om en flirt.

»Hvis den ene flirter løs, og den anden ikke har lyst, kan det være meget kejtet, hvis man skal ind og afholde et møde bagefter. Det kan skabe en dårlig stemning på arbejdspladsen og en dårlig stemning i forhold til ens kolleger, hvis man mister fornemmelsen for situationen,« advarer han.

faktaboks

Gode råd til flirt

Lyt til situationen: Er det nu, jeg skal flirte, eller skal jeg vente?

Sæt dig et mål. Aftal med dig selv, at du vil flirte mindst to gange om ugen. Det skaber god energi for dig og dine kolleger.

Dyrk spændingsfeltet mellem arbejdszoner og flirtezoner. Vær høflig i arbejdszonerne og flirtende i flirtezonerne.

Hold på formerne. Tag lækkert tøj på. Stryg skjorten. Bliv klippet. Frem med det frækkeste slips. Drik din kaffe elegant.

Gør det nu bare. Gå ud og giv noget af dig selv. Vær generøs.

Kilde: Louise Elling og Lars Ylander, Loveconcern.