Region Midtjylland en 'corona-jobbank', hvor personer med sundhedsfaglige kompetencer kan tilbyde deres assistance. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ny corona-jobbank: Mere end 1500 har tilbudt hjælp

14. mar 2020, 10:04
Fredag oprettede Region Midtjylland en jobbank, hvor personer med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres hjælp. På mindre end 17 timer har mere end 1500 tilmeldt sig.

Coronavirussen breder sig og har lukket hele Danmark ned. Det sætter sundhedsvæsenet under stort pres, men nu kommer mange danskere sundhedsvæsenet til hjælp.

LÆS OGSÅ: Bødetrusler vækker undren hos apoteker

Fredag eftermiddag oprettede Region Midtjylland en 'corona-jobbank', hvor studerende, ledige eller pensionerede inden for sundhedsfagene kan tilbyde deres assistance på de midtjyske hospitaler og på de sociale tilbud.

Lørdag morgen har mere end 1500 personer tilbudt deres hjælp. Det oplyser regionsdirektøren til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er helt overvældende, siger Pernille Blach Hansen, der er regionsdirektør hos Region Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det sundhedsfaglige personale, der bliver efterspurgt i jobbanken, kan blandt andet være læger, sygeplejersker, pædagoger og fysioterapeuter.

- Vi kan ikke sige, hvor hurtigt, vi har brug for dem, og hvilke fagligheder, vi har brug for. Men det giver os væsentlig bedre muligheder for at møde behovet, når det opstår, forklarer regionsdirektøren om reserve-banken.

På Region Midtjyllands Facebook har mere end 19.000 delt opslaget om jobbanken.

- Det er helt fantastisk positivt, at der er så mange, der vil hjælpe. I en tid med snak om hamstring af fødevarer er det opløftende at se, der er håb for samfundssindet og fællesskabet, siger regionsdirektøren til TV2 ØSTJYLLAND.

De tilmeldte betales med en overenskomstmæssig løn for deres indsats. Men:

- Der er sågar folk, der skriver, om de ikke kan få lov at hjælpe frivilligt, siger Pernille Blach Hansen.

Regionsdirektøren forklarer, at der ikke er nogen garanti for, at man bliver kontaktet. Det hele afhænger nemlig af, hvilket behov hospitalerne og de sociale tilbud har, og hvilke kvalifikationer der efterspørges.

LÆS OGSÅ: Frisør holder åbent trods coronatrussel - 'Vi ville jo ikke stå her, hvis vi ikke var tvunget til det'

SÅ MANGE HAR TILBUDT HJÆLP

  • 108 læger
  • 127 sygeplejesker
  • 302 pædagoger
  • 115 sosu-assistenter
  • 290 sygeplejestuderende
  • 554 med en anden sundhedsfaglig uddannelse (fx fysioterapeuter, ergoterapeuter)
  • 35 medicinstuderende

Kilde: Pernille Blach Hansen, regionsdirektør, Region Midtjylland.