Menneskejagt på voldtægtsmand

30. aug 2008
Fransk politi har sat alle sejl ind for at finde den mand, der voldtog en engelsk journaliststuderende i en flygtningelejr.

Fransk politi ligger inde med dna og fingeraftryk fra den mand, der tirsdag voldtog en engelsk journaliststuderende, der havde vovet sig ind i et område i den franske by Calais, hvor flygtninge bor, inden de forsøger at komme til England.

Fransk politi har også omdelt et billede af manden til Interpol, til store dele af fransk politi og til de britiske myndigheder, men det menes, at gerningsmanden allerede er ude af Frankrig - enten i England, Belgien eller Holland, skriver avisen timesonline.

Den canadisk-fødte journaliststuderende ville skrive en historie om de tusindvis af illegale indvandrere - hovedsageligt fra Afrika - der hver dag forsøger at krydse grænsen til Storbritannien.

Kvinden der menes at være omkring de 30, fortalte nogle lokale i Calais, at hun havde tænkt sig at bruge tid sammen med nogle af de illegale indvandere, som havde forsøgt at komme ind i Storbritannien. Omkring 500 af dem holder til i byens industriområde ved færgen til England.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men hun tog derind på egen hånd og blev voldtaget.

- Der er mange journalister, også studerende, der kommer her for at få en idé om, hvad det er der foregår, og de skriver artikler og producerer film herfra. Men når journalister kontakter os, beder vi dem altid om, at vi følger med. Vi kender flygtningene, fordi vi ser dem hver dag, sagde fader Jean-Pierre Boutoille fra C'Sur, som er en velgørenhedsorganisation for flygtninge, i sidste ugen til avisen Daily Mail.

- Vi ville aldrig have tilladt, at en ung kvindelig eventyrer gik ind i skoven alene - især ikke om natten. Tirsdag modtog vi ingen ønsker om assistance, og det gjorde de andre organisationer heller ikke.

Onsdag blev 100 illegale indvandrere, der forsøgte at komme ind i Storbritannien, stoppet af de franske uropoliti. De fleste påstod at komme fra Afghanistan, Irak eller andre steder i mellemøsten, men politiet mener, at de snarere kommer fra østeuropa og Balkan.

Hvert år bliver cirka 1500 illegale indvandrere fanget, når de forsøger at krydse grænsen til Storbritannien via Calais.

faktaboks