MacArtney A/S har hovedkvarter på Gl. Guldagervej og er repræsenteret i en række lande verden over. Foto: Google Street View

Ansatte fyret og meldt til politiet: De har været illoyale

26. jan 2020, 14:06
To personer er politianmeldt for blandt andet tyveri af fortrolige dokumenter og overførsel af forretningshemmeligheder.

To ansatte i Esbjerg-virksomheden MacArtney A/S er blevet fyret for illoyalitet.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter kronprinsen: Giv ham en skideballe

Administrerende direktør for MacArtney Claus Omann fortæller til JydskeVestkysten, at de er politianmeldt, og at man står med en sag, hvor de to har arbejdet for MacArtney samtidig med, at de har stiftet en kokurrerende virksomhed.

Ifølge avisen er den ene en fremtrædende og ledende salgsmedarbejder, mens den anden er en tidligere medarbejder, som i den seneste tid har arbejdet som konsulent og samarbejdspartner.

Illoyaliteten blev opdaget, da nogle af virksomhedens kunder undrede sig over, at de fik henvendelser fra to personer, der ellers var ansat hos MacArtney, men som nu repræsenterede en konkurrerende virksomhed.

Ifølge avisen Danmark er de to personer mistænkt for at have stiftet flere virksomheder - alle baseret på kundeoplysninger, tegninger og manualer, som tilhører MacArtney.

LÆS OGSÅ: Kendt millionær til politikere: Det pisser også mig af - men bland jer udenom

Direktør Claus Omann vurderer desuden, at den illoyale adfærd har stået på i et halvt års tid.

MacArtneys advokat er i gang med at sagsøge de to medarbejdere for brud på loyalitetsforpligtelse, tyveri af fortrolige dokumenter, overførsel af forretningshemmeligheder samt - for den ene medarbejders vedkommende - tilsidesættelse af konkurrenceklausul, skriver JydskeVestkysten.

MacArtney A/S har flere end 400 ansatte og har eksisteret siden 1978. MacArtney A/S er en af verdens førende virksomheder indenfor undervandsteknologi.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning undskylder fyring for åben skærm