Op mod 8.000 danskere har anmeldt svindel på de internetbaserede markedspladser. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Megasvindel med nethandel: Tusindvis af danskere snydt

8. nov 2019
Der snydes gevaldigt på de internetbaserede markedspladser som Den Blå Avis, Trendsales, Gul og Gratis, Reshopper og Facebooks Marketplace.

Danskerne er et tillidsfuldt folkefærd - måske lidt for tillidsfulde.

LÆS OGSÅ: Ramt af kæmpe brøler i Skat: Koster kvinde flere tusinde kroner

Det peger tal fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK) under Københavns Politi på.

Siden LCIK blev oprettet for knap et år siden, er der indkommet flere end 20.000 anmeldelser om it-relateret økonomisk kriminalitet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Omkring 35 procent af sagerne drejer sig om svindel i forbindelse med samhandel mellem borgere, der køber og sælger ting af hinanden over nettet, siger Trine Møller, centerchef hos LCIK, til B.T.

Det betyder, at mellem 7.000 og 8.000 danskere er blevet snydt i forbindelse med handler på internetbaserede markedspladser som Den Blå Avis, Trendsales, Gul og Gratis, Reshopper og Facebooks Marketplace.

Snyderiet foregår ifølge B.T. ofte ved handler med it-udstyr, men også pokemonkort, træpiller, e-cigaretvæske og sågar børnetøj.

- I sagerne møder vi både den unge mand, der foregiver at sælge en iPhone og en 40-årig kvinde, der snyder med børnetøj. Det er både købere og sælgere, der bliver snydt, siger Trine Møller til avisen.

Ifølge B.T. når mange af svindlerne ofte at snyde mange personer, inden deres profiler bliver lukket.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha i afsløring på direkte tv