20120106-152447-6-1920x1280we
Parret er nu sat i karantæne på ferieøen Madeira. Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Dansk par trodsede karantæne: Fløj til ferieø uden syg søn

10. mar 2020, 12:40
Et dansk par fra København har trodset deres corona-karantæne og er rejst på ferie til Madeira. Her er de blevet bedt om at blive på hotelværelse af de portugisiske sundhedsmyndigheder.

Et københavnsk par i corona-karantæne rejste søndag til byen Funchal på den portugisiske ferieø Madeira.

Her er de blevet kontaktet af de portugisiske myndigheder, der har bedt parret om at blive på deres hotelværelse, indtil deres karantæne udløber.

LÆS OGSÅ: Sådan er du stillet, hvis dit barn skal i karantæne

Det skriver det portugisiske medie expresso.pt.

Journalisten, der har skrevet historien, Marta Caires, siger til TV 2 Lorry, at sundhedsmyndighederne på Madeira, oplyser, at de blev kontaktet af de danske sundhedsmyndigheder, da parret valgte at rejse ud af Danmark.

Søn på hospitalet

Parrets søn er på hospitalet i Danmark og blev konstateret smittet med coronavirus den 1. marts. Parrets karantæne udløber 14. marts, men dette trodsede de og fløj altså til Madeira søndag.

Nu er parret blevet bedt om at blive på deres hotelværelse indtil 14. marts.

Det pågældende hotel kender til situationen, og det københavnske par har ikke symptomer på coronavirus, skriver expresso.pt.

LÆS OGSÅ: Dennis tog taxa til corona-isolation: 'Virker helt absurd'

TV 2 Lorry har mandag aften været i kontakt med Udenrigsministeriets presseafdeling, som oplyser, at ministeriet ikke kan forholde sig til historien, før sagen er undersøgt nærmere.