Bazar Fyn lukker, lyder det fra flere kilder til regional tv-kanal. Arkivfoto. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Dansk butiks­center lukker - har ikke betalt husleje

14. dec 2019
Flere kilder oplyser til TV 2/Fyn, at Bazar Fyn lukker.

Bazar Fyn i Odense lukker. Det bekræfter ejendomsselskabet Olav de Linde i et brev til butiksindehaverne i basaren.

Det fynske indkøbscenter, der er en af Skandinaviens største indendørs basarer, har i flere år kæmpet med dårlig økonomi.

Regnskabet fra 2018 viste, at egenkapitalen i minus på 525.000 kroner.

Den regionale tv-kanal skriver, at indehaverne af butikkerne i Bazar Fyn ikke har modtaget en opsigelse endnu, men at de i næste uge vil få besked om lukningen. Ifølge den fynske tv-kanal lukker Bazar Fyn den 31. december. 

Olav de Linde sætter i brevet ikke dato på lukningen, men skriver at "når tidspunktet for udsættelse af Bazar Fyn foreligger, vil vi orientere jer, og forventer, at lejemålene skal være fraflyttet senest på dette tidspunkt".

Det betyder, med andre ord, at butikindehaverne godt kan forberede sig på, at de snart skal pakke ned og forlade butikkerne.

Flere kilder oplyser ligeledes til TV 2/Fyn, at der ikke er blevet betalt husleje for de seneste måneder. I brevet kræfter Olav de Linde de manglende betalinger af husleje:

"Da vi ikke længere ser en mulighed for at Bazar Fyn kan betale huslejen, og vi de seneste måneder ikke har modtaget huseleje, har vi vi nu valgt at ophæve lejemålet for Bazar Fyn".

Ifølge Visitfyn er der i alt 65 butikker i Bazar Fyn, hvor man kan købe en lang række varer fra lande i Mellemøsten og Afrika. 

Den årlige husleje er på omkring tre millioner kroner, og selskabet Bazar Fyn Aps skyldte i begyndelsen af 2019 over en million kroner i huslejedepositum.