Skolepedellerne har fået 14 dage til at overveje, om de vil takke ja eller nej til kommunens tilbud.

Ansatte fyret og tilbudt kontrakt med lavere løn: 'Nogle må gå fra hus og hjem'

20. jun 2020, 13:57
By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune har fyret 15 pedeller og tilbudt dem nye kontrakter med en lavere løn.

14 serviceledere og en servicemedarbejder i Odense Kommune er blevet opsagt og har fået tilbudt nye kontrakter med en lavere løn. 

Det skriver Fyens.dk.

LÆS OGSÅ: Sosu’en Hanne: 'Pludselig blev vi kaldt hverdagens helte'

En af dem er Jan Christensen, der har arbejdet som pedel i kommunen i 33 år. Til det lokale medie fortæller han, at han blev chokeret og rasende, da han ved en samtale med sine nye chefer i By- og Kulturforvaltningen blev præsenteret for fyresedlen og den nye kontrakt med en lønnedgang, der for ham er på mellem 20 og 25 procent. 

Fyens.dk har talt med pedellernes fagforening FOA, der fortæller, at lønnedgangen er på gennemsnitlig 90.000 kroner om året for servicelederne, mens det for servicemedarbejderne gennemsnitligt betyder 20.000 kroner mindre i lønningsposen om året. 

- Folk er dybt rystede. Vi var godt klar over, at der ville ske en regulering af lønnen og nogle tillæg var allerede forsvundet. Vi var for eksempel med på, at hvis man ikke har personaleansvar, skal man ikke have ledelsestillæg. Men en så kraftig nedgang i løn havde vi ikke set komme. Nogle må gå fra hus og hjem. Folk må finde på andre måder at tjene deres penge på, siger Jan Christensen til Fyens.dk.

De ansatte har fået 14 dage til at overveje, om de vil takke ja eller nej til kommunens tilbud. 61-årige Jan Christensen, der nærmer sig pensionsalderen, vil nu regne på, hvad der kan betale sig for ham.