Arkivfoto. Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

Medarbejder fik nok af drilleri: Kollega i livsfare

3. dec 2019
En 30-årig mand sad mandag på anklagebænken for at have kastet en kniv i låret på en kollega i SuperBrugsen.

En SuperBrugsen-ansat sidder tilbage med et 20 centimeter langt ar, efter han blev ramt i låret af en kollegas kniv. Det skriver JyskeVestkysten

LÆS OGSÅ: Støjberg afslører: "Den værste juleaften i mit liv"

Episoden foregik tilbage i efteråret 2018, hvor den nu 24-årige mand var på arbejde i slagterafdelingen i SuperBrugsen i Kolding.

Han forklarede i Kolding Byret, at der var tale om en almindelig arbejdsdag i slagterafdelingen, hvor han stod og udførte sit job med to kollegaer. Den ene var en 30-årig mand, og de to mænd betragtede hinanden som venner.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De to havde været kollegaer i cirka et års tid, og denne dag stod de igen og drillede hinanden – noget de normalt gjorde i arbejdstiden.

Den 24-årige mand forklarede i retten, at han kastede et stykke papir i hovedet på kollegaen, der stod og panerede nogle frikadeller.

- Jeg prikkede ham i siden, hvorefter han sagde til mig, at hvis jeg gjorde det igen, så ville han smadre mig. Jeg tænkte, at han bare lavede sjov, så jeg kastede et papir i hovedet på ham. Så samlede han kniven op med venstre hånd og kastede den efter mig.

Den 30-årige ser anderledes på hændelsen. Han mener, at der skete et uheld, da han i vrede vendte sig om for at veksle et par alvorsord til kollegaen. Han kom på den måde til at skubbe til en 13 centimeter lang udbenerkniv, der lå på bordet.

Kniven røg hen ad bordet og endte dybt inde i låret på den forurettede. Den tredje person i lokalet så ikke episoden, forklarede han.

Den 30-årige hjalp straks sin yngre kollega med et få lagt en kompresforbinding rundt om såret i låret, hvor kniven stak cirka ti centimeter ind.

En ambulance kørte den 24-årige på sygehuset, og han var på et tidspunkt i livsfare, da kniven havde skåret to huller i lårbenpulsåren. Han måtte gennemgå flere operationer, og næste dag blev episoden meldt til politiet.

Den tiltalte er nu blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel. Han skal også betale en erstatning på 23.475 kroner.

Dommeren sagde, at der ikke var tilstrækkeligt bevis for, at han gjorde det med vilje, men den han burde have overvejet sandsynligheden for, at kollegaen kunne komme til skade.