McDonalds til ansatte: Spis ikke vores mad!

27. dec 2013, 10:45
Burgerkæden advarer sine ansatte mod at spise fedt og sukkerholdigt mad.

På en intern hjemmeside for ansatte hos McDonald's bliver der advaret mod at spise burgerkædens egen usunde mad, skriver nbcnews.com.

På hjemmesiden vejleder de deres ansatte til at vælge det sunde valg, og det indebærer ikke fastfood fra deres egen kæde, da den på hjemmesiden bliver beskrevet som meget kalorieholdig. Ved et billede af en cheeseburger og nogle pommes friter står der "usundt valg", mens der ved et billede af en sandwich og en salat står "sundere valgt".

Et andet sted på siden står der:

- Det er svært at spise sundt, når du ofte spiser på en fastfood-restaurant.

Derfor advarer McDonald's sine ansatte om, hvor meget af den usunde mad, de kan spise. Særligt er de opmærksomme på ansatte med sygdomme.

- Generelt skal personer med forhøjet blodtryk, diabetes og hjertesygdomme være meget forsigtige med at vælge fastfood på grund af det høje indhold af fedt, salt og sukker, står der på hjemmesiden, der ikke ligger skjul på, at deres mad næsten altid har et højt kalorieindhold.

McDonald's trækker i land

Opslagene på hjemmesiden har skabt en masse røre, og derfor er hjemmesiden midlertidigt blevet lukket ned. Samtidig forsvarer McDonald's opslaget i en pressemeddelelse.

- Dele af hjemmesiden bliver ved med at blive taget fuldstændig ud af kontekst. Hjemmesiden giver brugbare oplysninger fra respekterede tredjeparter omkring mange emner, heriblandt sundhed og velvære. Siden indeholder også informationer fra eksperter om sunde kostvaner og balancerede valg. McDonald's er enig i de råd.

Yderligere tilføjer McDonald's. at der på deres menukort er kommet sundere alternativer til den usunde mad.

Kilde: nbcnews.com