Mattias Tesfaye ses her sammen med Inger Støjberg i forbindelse med, at han overtog jobbet som udlændinge- og integrationsminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tesfaye fjerner landmænds mulighed for billig udenlandsk arbejdskraft

4. jul 2019
Den nye integrationsminister har sløjfet den ordning, som Inger Støjberg indførte, der betød, at landmænd kunne hyre udenlandske praktikanter til lav løn.

Den nytiltrådte udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S), har fjernet en af sin forgænger, Inger Støjbergs (V) sidste ændringer af udlændingeloven, inden hun måtte forlade ministeriet.

LÆS OGSÅ: Vælgernes dom over Mette F.-regering: Her er stjernerne - og dem vi ikke kender

Det fortalte han i DR's "Aftenshowet" onsdag. Han vil sikre, at udlændinge, som kommer i praktik hos landmænd, får en højere løn:

- Jeg har for eksempel annulleret Inger Støjbergs seneste lempelse af udlændingeloven, som gav nogle danske landmænd mulighed for at få praktikanter ind på lønninger, vi synes var for lave, sagde han.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han erkender, at det gør det sværere for asylansøgere at finde en pratikplads i landbruget, og kalder det selv en stramning af udlændingeloven.

Tidligere onsdag havde Mattias Tesfaye (S) meddelt, at han vil give tilladelse til, at beboerne på udrejsecentret Sjælsmark må spise på deres egne værelser.

Mattias Tesfaye (S), har bedt udrejsecentret om at tilpasse forholdene, så beboerne ikke længere skal spise deres måltider i centrets cafeteria.

Mattias Tesfaye slog samtidig fast i en pressemedelelse, at beslutningen om måltider ikke skal ses som en lempelse af regeringens asylpolitik.

- Regeringens politik er helt klar. Asylansøgere, der får endeligt afslag på asyl, har ikke krav på ophold i Danmark. De skal rejse hjem. Det er et helt grundlæggende princip. Danmark er en retsstat.

Det gentog han i "Aftenshowet" og tilføjede, at han tror, at "danskerne er klar til, at udlændingepolitiken forlader den sædvanlige skyttegravskrig":

- Min ambition er, at vi kan kigge hinanden i øjnene, uanset om vi er røde eller blå, københavnere eller fra Sønderjylland, og diskutere stille og roligt med hinanden om, hvad det er, der fungerer. Så gennemfører vi det, der fungerer.

- Det er ikke et spørgsmål om, vi skal i en lempeligere retning eller i en strammere retning. Vi synes bare, at udlændingepolitiken skal normaliseres. Og det bør være muligt, at diskutere stille og roligt med hinanden uden at det hele ender i en meget skinger diskussion. Vi vil gerne skrue ned for diskanten, sagde Mattias Tesfaye.