20180822-082023-L-1920x1281we
Salget i de fysiske Matas-butikker steg med knap fire procent i juli, august og september Onlinesalget steg med 115 procent. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Butikskæde i rekord: Den bedste sommer nogensinde

5. nov 2020, 08:21
En stor stigning i netsalget og flere kunder i butikkerne givet rekordsalg hos Matas-kæden.

Matas har haft den bedste sommer nogensinde, hvor flere kunder i butikkerne og en massiv stigning på nettet har sendt salget i vejret.

Salget er steget med 13 procent - eller 110 millioner kroner - i juli, august og september. Samlet er der solgt for 933 millioner kroner.

Salget i de fysiske butikker steg med knap fire procent. Onlinesalget steg med 115 procent.

Ifølge administrerende direktør Gregers Wedell-Wedellsborg har Matas nydt godt af, at flere danskere har været hjemme.

- Sommerkvartalet gav et dobbelt løft til Matas. Væksten var rekordhøj, fordi de fysiske butikker kom stærkt igen, samtidig med at onlinesalget fortsat boomede. Vi så også en markant forbedring af indtjeningen trods ekstraomkostninger til coronasikker drift.

- Staycation (at folk holdt ferie hjemme, red.) gav Matas gunstige betingelser hen over sommeren, men også efter skolestarten har salget i alle kategorier ligget usædvanligt højt, siger han i en kommentar til regnskabet.

Det højere salg har også sikret flere penge i kassen hos Matas, når alle regninger er betalt. Overskuddet lyder på 72,5 millioner, hvilket er en stigning fra 45,1 million kroner i samme periode sidste år.

På grund af udviklingen opjusterer Matas forventningerne til hele regnskabsåret, der løber fra april til udgangen marts næste år. Nu ventes en vækst på otte procent i salget mod tidligere seks procent.

Matas har en årlig omsætning på knap fire milliarder kroner og knap 3000 ansatte. Der er cirka 270 Matas-butikker.

/ritzau/