Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Privat social­rådgiverfirma misbrugte kendis-frisør på falsk profil

11. jun 2019
Et foto af den kendte frisør Gun-Britt er blevet misbrugt af et privat socialrådgiverfirma, der tager penge for at hjælpe borgere med socialsager.

"Det er pengene værd".

Sådan skriver Mona. B. Pedersen i et opslag på Trustpilot, hvor hun roser Danmarks største, private socialrådgiverfirma Bisidderhjælpen til skyerne. 

Anmelderen har også indsat et billede af sig selv, hvor hun med udslået langt, gråt hår og hvid skjorte smiler til kameraet.

Problemet er bare, at kvinden Mona. B. Pedersen slet ikke eksisterer. Kvinden på billedet er nemlig den kendte frisør Gun-Britt Zeller. Det er DR’s forbrugerprogram Kontant, der sætter fokus på en række kritisable forhold hos Bisidderhjælpen, skriver dr.dk.

Allerede i marts afslørede mediet DenOffentlige.dk, at der foregik snyd i Bisidderhjælpen.  

Profilen med kendisfrisøren er langt fra den eneste falske profil, som giver topkarakter til det private socialrådgiverfirma, som slår sig op på at hjælpe mennesker med deres kommunale socialsager. 

Anmeldelsessiden Trustpilot har fundet frem til 100 falske anmeldelser om Bisidderhjælpen. En del af de falske anmeldelser knytter sig til en specifik bruger i Bisidderhjælpen.

"Det er så frækt"  

Frisør Gun-Britt Zeller, der udover at eje en salon i København også sælger hårprodukter, er ikke glad for, at billedet af hendes ansigt er blevet misbrugt i en falsk anmeldelse. 

- Det kender jeg ikke noget til, og jeg synes, det er så frækt, siger Gun-Britt Zeller til Kontant.

DR har forholdt direktør for Bisidderhjælpen, Pia Larsen, for de falske anmeldelser. Hun nægter at have haft kendskab til den metode.

- Da jeg hører om det, kontakter jeg mine markedsføringsfolk, og der har en ansat på egen hånd lavet 100 falske anmeldelser på Trustpilot. Det var ikke noget, jeg var klar over, siger hun til DR.

Politiet undersøger firmaet

Pia Larsen erkender dog, at hun også selv har brugt ufine metoder.

Hun har blandt andet kopieret positiv omtale fra firmaets konkurrenter og brugt det på Bisidderhjælpens egen hjemmeside.

Bisidderhjælpen har blandt andet stjålet adskillige tekster fra den privatpraktiserende socialrådgiver Dorthe Nørgaard-Olsen. Det fik i slutningen af januar i år Sø- og Handelsretten til at idømme Bisidderhjælpen en bøde på 20.000 kroner, skrev DetOffentlige.dk tilbage i marts.

Bisidderhjælpen er i dag under konkursbehandling, og bagmandspolitiet efterforsker, om der er begået ulovligheder.